387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Napos, néhol felhős idővel indul a hét

10perc/MTI
2024. 05. 06.
Napos, néhol felhős idővel indul a hét

A nyárias időt néhol gomolyfelhők zavarhatják meg.

A HungaroMet Zrt. jelentése szerint Franciaország, Dánia és a Kelet-európai-síkság északi része fölött is egy-egy ciklon örvénylik, emiatt többfelé csapadékos az idő. Az Ibériai-félsziget északnyugati részeiről, Franciaország középső tájairól és Dél-Svédországból jelentettek jelentősebb 24 órás csapadékösszeget. Eközben a Földközi-tenger mentén és Délkelet-Európa fölött anticiklon alakítja döntően az időjárást, így ott általában napos, száraz az idő, de a csúcshőmérséklet többnyire néhány fokkal a sokévi átlag alatt alakul. Jelenleg Európa legmelegebb részei Dél-Spanyolország mögött a Kárpát-medence térsége és Lengyelország keleti fele.

Kedd estig Magyarország időjárását egyre inkább egy hullámzó front, illetve meleg nedves szállítószalag alakítja, így kedden már többfelé várható csapadék.

Az ország területén hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett napos idő valószínű. Északkeleten, keleten fordulhat elő néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar. Éjszaka az ország déli felén fátyolfelhős lesz az ég, de az északi tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak, és ott helyenként zápor, néhol zivatar is kialakulhat.

Kedden a napos periódusok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, így napközben erősen felhős, sőt akár borult időszakokra is számítani kell. Délutánig döntően az ország északkeleti harmadán, majd délutántól már a Dunántúl nyugati és délnyugati, déli részein is több helyen várható zápor, helyenként zivatar.

Hétfőn a délnyugati, kedden napközben a nyugati szél lesz élénk, olykor erős.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden döntően 21 és 27 fok között várható, de az Északi-középhegység északi oldalán néhány fokkal hűvösebb is lehet.


Címkék:
#Időjárás

További cikkek