390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

10perc.hu
2024. 02. 25.
Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Huszonkilenc hét halmozódás után elvitte egy játékos minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét, a telitalálatos szelvény tulajdonosa több mint 6,5 milliárd forintot nyert - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szombaton az MTI-t.

A 8. játékhéten az ötöslottón a 4, 15, 47, 59, 83-as számokat húzták ki; a telitalálatot elért játékos nyereménye 6 523 768 955 forint.

Az ötöslottó történetében csaknem 3500 sorsolás volt mostanáig

A főnyeremény összege 1999-ben lépte át az egymilliárdos határt. Ötmilliárd forintot meghaladó nyereményt kétszer, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni. Hatmilliárd forint feletti összeg (6,431 milliárd forint) mostanáig csak 2020-ban volt, 39 hét halmozódás után.

A szerencsés játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál. A 300 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható.

A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán - írta a Szerencsejáték Zrt.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, amelynek keretében megvizsgálják az eredeti szelvény érvényességét. Ha a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás.

A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#Lottó

További cikkek