Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Januárban tovább lesz sötét Szegeden, mint Miskolcon

Komjáti Ági
2024. 01. 16.
Januárban tovább lesz sötét Szegeden, mint Miskolcon

A szenzációhajhász cím ellenére ez természetesen minden évben így van.

Az országban akár 4-6 perces különbségek is lehetnek a naplementét illetően, és ez talán januárban a legfeltűnőbb, amikor már alig várjuk a tavaszt.

Északon 62 perccel, délen 56 perccel tovább sütkérezhetünk

Ugyan enyhe túlzásként hathat a "sütkérezés", de az időjárás jelenlegi állása szerint már egy apró fénynyalábnak is örülhetünk. 

Az Időkép roppant szemléletes Magyarország-alakú grafikonja szerint az ország déli harmadában 56-58 perccel hosszabbak a nappalok, a középső fertályon 58-60 perccel, míg az ország legészakibb harmadában 60-62 perccel is hosszabbak lehetnek a nappalok.

Hazai rekordok - január

Baján mérték a leghidegebbet 1942 januárjában, amikor -34,1 °C-ra süllyedt a hőmérő higanyszála. A legmelegebb januári napon a mázai lakosok nézhették döbbenten a hőmérőt, pontosan 2002. január 29-én, amikor az kereken 20 fokot mutatott.

Január legrégebbi hőmérsékleti rekordja egyébként 1893 óta nem dőlt meg, ekkor Balatonfüreden mértek -27 °C-ot. Magyarországon egyébként 1890 óta mérik rendszeresen a napi hőmérsékletet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései este 7 órától másnap este 7-ig tartanak.

Főkép forrása:
10perc.hu
Címkék:
#Szeged

További cikkek