387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

BKK átvette a taxiszolgáltatással kapcsolatos feladatokat Budapesten

10perc
2024. 01. 05.
BKK átvette a taxiszolgáltatással kapcsolatos feladatokat Budapesten

A változásnak köszönhetően egyszerűbb és átláthatóbbá válik a taxiszolgáltatással kapcsolatos ügyintézés.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) január 1-jétől átvette a taxiszolgáltatással kapcsolatos feladatokat Budapesten. Ez azt jelenti, hogy a hozzájárulásokkal és az előzetes igazolásokkal kapcsolatos, valamint a taxiállomás-létesítést és -üzemeltetést érintő feladatok is a BKK-hoz kerültek.

A Fővárosi Közgyűlés tavaly ősszel döntött arról, hogy a BKK látja el a taxitársaságokkal és taxikkal kapcsolatos valamennyi önkormányzati feladatot. A változás oka, hogy a korábbi rendszer nem volt hatékony és átlátható. A két cég közötti feladatmegosztás gyakran okozott bürokratikus akadályokat az ügyintézésben.

A BKK átvétele után az ügyintézés egy helyen, egyszerűbb és gyorsabb módon zajlik majd. A hozzájárulások és az előzetes igazolások kiadása, valamint a taxiállomások létesítése és üzemeltetése is a BKK hatáskörébe tartozik.

A BKK továbbra is folyamatosan ellenőrzi a Budapesten szolgáltatást nyújtó taxikat. A társaság a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal közösen is végez ellenőrzéseket. Tavaly 25 alkalommal szerveztek taxiszolgáltatás-ellenőrzést, ezalatt pedig csaknem 2500 járművet, illetve 2600 taxist ellenőriztek.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek