Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tehervonat rohant egy várakozó személyvonatba – sok a sérült! FRISSÍTVE

10perc.hu
2023. 11. 15.
Tehervonat rohant egy várakozó személyvonatba – sok a sérült! FRISSÍTVE

A tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladásra tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt és frontálisan nekiütközött az állomáson várakozó szerelvénynek.

Tehervonat ütközött össze egy várakozó személyvonattal a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán, a balesetben többen megsérültek - közölte a Mávinform. A mentők nyolc mentőegységgel érkeztek a baleset helyszínére. Négy embert szállítottak a berettyóújfalui kórházba, egy ember kimentése pedig folyamatban van.

A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból. A tehervonat a baleset előtt óránkénti 60 kilométeres sebességgel haladt, a személyvonat pedig az állomáson lassítva közlekedett.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladásra tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt és frontálisan nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.


Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a vétlen vonat vezetője, miután összeütközött egy tehervonat egy várakozó személyvonattal      Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, továbbá a vonaton tartózkodó öt utasból négy megsérült. A helyszínelés ideje alatt szünetel a vonatforgalom Püspökladány és Berettyóújfalu között, az utasokat pótlóbuszok szállítják. A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit.

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a vétlen vonat vezetője, miután összeütközött egy tehervonat egy várakozó személyvonattal. A vasúti pályában 10 milliós kár keletkezett. Heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló és a balesetet okozó mozdonyvezető könnyebben. Őket a berettyóújfalui kórházba vitték.

Főkép forrása:
MTI/Czeglédi Zsolt

További cikkek