Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ez már igazán ránk fért… Karácsonykor nem kell többet fizetni a halért

10perc.hu
2023. 11. 06.
Ez már igazán ránk fért… Karácsonykor nem kell többet fizetni a halért

Tavalyi áron lehet majd hozzájutni a halakhoz: az élő ponty kilója várhatóan kétezer forint, a harcsa kilója négyezer forint körül lesz majd.

Tavalyi áron adják a halat a gazdaságok és a halászati szakmaközi szervezet szerint csak a kereskedőkön múlik, drágább lesz-e az üzletekben. Kiderült az RTL Híradó riportjából az is, hogy a tenyésztőknek elsősorban azért nem kell árat emelniük az idei évben, mert tavalyhoz képest csökkentek a takarmányárak és normalizálódtak az energiaárak is, egyedül a bérköltség növekedett.

A szakmabeliek arra számítanak, hogy a kedvező árak miatt idén még több fogy majd a halakból. Elhangzott az is, hogy az élő ponty kilója várhatóan kétezer forint, a harcsa kilója négyezer forint körül lesz majd. Azonban a tisztított, kibelezett halak és a filék többe kerülnek majd.

Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi szervezet szóvivője úgy fogalmazott, hogy levelet fognak írni a kereskedőknek, hogy hozzájuk hasonlóan ne változtassanak az árakon. A szervezet szerint az árakkal lehetne a leginkább ösztönözni a halfogyasztást Magyarországon, ami még mindig elmarad az Uniós átlagtól.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek