Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tömegbaleset és teljes útzár az M1-esen! Hatan életveszélyesen, heten súlyosan sérültek meg, 19 jármű kiégett!

10perc.hu
2023. 03. 11.
Tömegbaleset és teljes útzár az M1-esen! Hatan életveszélyesen, heten súlyosan sérültek meg, 19 jármű kiégett!

Az autópálya fővárosból kivezető szakaszán öt kamion és 37 autó ütközött, mindkét irányban lezárták az M1-est Herceghalomnál.

Döbbenetes baleset történt az M1-esen. Öt kamion és 37 autó ütközött a 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon, mindkét irányban lezárták az autópályát Herceghalomnál.

A tömegbalesetben érintett autók közül 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek. A helyszínen tűz már nincs, az egységek visszahűtötték és áramtalanították a járműveket, a sérültekért a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők.


A mentők 39 embert vittek kórházba, a műszaki mentés sokáig tart majd. A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közösségi oldalán azt közölte: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok. Az MKIF felhívta a figyelmet arra, hogy a baleset körülményeiből adódóan a roncsok elszállítása a szokásosnál is több időbe telik. Ráadásul a porátfúvás és az égő járművek oltása során keletkezett sár nehezíti a takarítást.

Az autópálya újranyitása a roncsok elszállítása és az útpálya takarítása után történhet meg. A lezárt autópálya forgalmát az 1-es főútra terelik, Budapest felől a 27-es jelű Herceghalom, Győr felől a 39-es jelű Bicske csomópontnál. A megnövekedett forgalom miatt az 1-es főúton is hosszabb menetidőre kell számítani.
 
 

Főkép forrása:
police.hu

További cikkek