Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Káosz lesz januártól az iskolákban, több mint háromezer pedagógus nem vette fel az oltást

10perc.hu
2021. 11. 29.
Káosz lesz januártól az iskolákban, több mint háromezer pedagógus nem vette fel az oltást

Míg egyes intézményekben 100 százalékos az átoltottság, máshol a dolgozók 30-40 százaléka nem vette fel az oltást.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a tankerületek elrendelték, hogy az állami fenntartású iskolákban december 15-e után kizárólag a beoltottak taníthatnak. Nos, ez igencsak komoly gondot okozhat majd a tanintézetekben, félő, hogy a téli szünetet követően sok iskolában káosz alakulhat ki a sok kényszerszabadságra küldött pedagógus miatt.

A Nemzeti Pedagógus Kar legújabb felmérése alapján ugyanis jelenleg összesen 5270 beoltatlan pedagógus van, aki nincs beoltva, és közülük 3338-an nem is tervezik felvenni a vakcinát. A több mint 1500 intézményben van 3289 további munkavállaló, például takarítók, konyhások, akik közül 2081 nem tervezi beoltatni magát. Azokat a pedagógusokat, akik nem veszik fel a vakcinát, előbb fizetés nélküli szabadságra küldik, majd megszüntetik a munkaviszonyukat.

Ha ez így marad, akkor januártól összességében a munkavállalók 10-20 százaléka kieshet, és hatalmas gondot okoz majd az így is munkaerőhiányban szenvedő iskoláknak. A szakszervezetek mindenképpen megoldást szeretne erre a helyzetre, hiszen a pedagógusokra már eddig is hatalmas túlterhelés volt jellemző a tanárhiány és a lebetegedő kollégák miatt.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek