Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Figyelj, mert mától megváltozott a pesti rakpart közlekedési rendje!

10perc.hu
2021. 11. 06.
Figyelj, mert mától megváltozott a pesti rakpart közlekedési rendje!

A vízfőnyomócső cseréje miatt a Lánchídtól délre lezárták a Jane Haining rakpartot, és a délre tartó forgalom az Apáczai Csere János utcán át halad, majd az Irányi utcánál tér vissza az alsó rakpartra.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bejelentette, hogy a pesti Duna-part belvárosi szakaszának felújításával párhuzamosan folytatódik a főváros egyik legrosszabb állapotú főnyomócsövének cseréje. A munkálatok ma reggel kezdődtek el, emiatt a pesti alsó rakpart Jane Haining rakparti szakaszán a forgalom nem tartható fenn mindkét irányban. A felújítás várhatóan 2022 augusztusáig tart.

Északi irányban az Erzsébet híd felől a Lánchíd irányába továbbra is lehet haladni a Jane Haining rakparton. Az ellenkező irányban az Apáczai Csere János utcát lehet használni, majd a Lánchídtól délre lezárták a Jane Haining rakpartot, és a délre tartó forgalom az Apáczai Csere János utcán át halad, majd az Irányi utcánál tér vissza az alsó rakpartra.

A lezárás miatt megváltozott a környéken közlekedő BKK-járatok útvonala is. A 105-ös és a 178-as autóbusz a Gyöngyösi utcai végállomás felé már hétvégén is a munkanapival azonos útvonalon, a Jane Haining rakparton közlekedik, így - az Erzsébet tér helyett - a József Attila utcában az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeken áll meg.

Főkép forrása:
MTI/Máthé Zoltán

További cikkek