Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Heti menü: kánikula, sok napsütéssel

10perc.hu
2021. 06. 28.
Heti menü: kánikula, sok napsütéssel

A héten visszatér a tartós hőség, a csúcsértékek többfelé 35 fok felett alakulnak, helyenként hajnalban is 20 fok feletti értékek lesznek.

Úgy tűnik, a 30 fokos „hidegfront” után ismét a tartós hőséggel kell együtt élnünk a héten – legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján. Ma sok lesz a napsütés, és napközben 29-36 fokig melegszik a levegő. Az ország nagy részére adtak ki első- és másodfokú figyelmeztetéseket, ráadásul nagyon erős, a Dél-Dunántúlon extrém lesz az UV-B sugárzás.

Kedden is többnyire napos idő várható, de az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében néhol zápor, zivatar is kialakulhat, másutt nem valószínű csapadék. A csúcshőmérséklet 32-37 fok között valószínű. Szerdán is sok lesz a napsütés, csapadék nem várható, délután 29-37 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön egy kicsit enyhül a forróság, szórványosan várható zápor, zivatar. A hajnali 15-22 fokról 25-33 fok közé melegedhet a levegő. Pénteken több órára kisüt a nap. Északkeleten több helyen, másutt elszórtan alakulhat ki zápor, helyenként zivatar, ennek hatására tovább csökken a hőmérséklet, a maximum 24-29 fok között valószínű.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek