Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Vigyázat, olvadásveszély!

10perc.hu
2021. 06. 21.
Vigyázat, olvadásveszély!

A héten nem egyszerűen kánikula várható hétközben, de lesz olyan nap, amikor 40 fok közeli meleg is előfordulhat.

Ha bejön az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése, akkor bizony nem árt, ha klímás munkahely után néz mindenki, vagy otthon a lehető legtöbb időt vízben, vizesen tölti el. Ugyanis a következő napokban tovább erősödik a kánikula, többfelé 40 fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek.

Ma, a csillagászati nyár kezdetén sok lesz a napsütés. A legtöbb helyen nem várható csapadék, a leghidegebb órákban 14 és 23 fok között alakul a hőmérséklet. A vízparti és a belvárosi területek mellett az Észak-Dunántúlon várhatók magasabb értékek. Napközben 33-37 fokig melegszik a levegő.

Kedden és szerdán is napos idő várható. Kedden az északkeleti területeken, szerdán az északkeleti és a nyugati határ közelében fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. A szél helyenként élénk, akár erős, zivatar térségében akár viharos is lehet. A minimumhőmérséklet mindkét nap 16 és 23 fok között alakul. Kedden 32-38, szerdán 33-38 fokos csúcsértékek várhatók.

Csütörtökön is több órára kisüt a nap. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. A szél több helyen erős, zivatarban viharos lehet. A legmagasabb hőmérséklet 33-39 fok között valószínű. Pénteken is többórás napsütésre lehet számítani, de a nap második felében már nagyobb eséllyel lehetnek szórványosan záporok, zivatarok. A csúcsérték 29 és 37 fok között várható.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek