Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Fokozatosan melegszik az idő

10perc.hu
2021. 05. 31.
Fokozatosan melegszik az idő

A hét második felében már többfelé várhatók 25 Celsius-fok körüli értékek.

Végre kedvezőbbre fordul az időjárás, és az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján fokozatosan melegszik az idő a nyár első napjaiban, igaz, továbbra is várható, hogy a sok napsütést záporok, zivatarok zavarják meg.

Ma, a tavasz utolsó napján a vastagabb felhőzet és az éjjeli gyenge csapadék csak lassan vonul el a déli és keleti tájakról. Eközben az ország többi részén gomolyfelhők-képződnek, és a déli óráktól záporok, zivatarok alakulnak ki. A zivatarokat apró szemű jég, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti. A szél megélénkül, napközben általában 18-22 fokig melegszik a levegő.

Kedden már néhány órára kisüt a nap és legfeljebb néhol fordulhat elő zápor. Sok helyen élénk, néhol erős lesz a légmozgás, délutánra 18 és 22 fok közé melegszik fel a levegő. Szerdán legalább néhány órára mindenütt kisüt a nap, de néhol előfordulhat záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb hőmérséklet 18-23 fok között valószínű.

Csütörtökön csak egy-egy futózápor zavarhatja meg a többórás napsütést, a maximumhőmérséklet 20 és 25 fok között várható. Pénteken is sok lesz a napsütés, de ekkor is kialakulhat helyenként zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-14, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között valószínű.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek