Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Abádszalókon épül Magyarország első úszófaluja

10perc.hu
2021. 04. 01.
Abádszalókon épül Magyarország első úszófaluja

Egyre inkább megnőtt a beépíthető vízparti telkek iránti kereslet, a vízhez kapcsolódó beruházásokkal ugyanis magasabb szintű hozamot lehet realizálni.

Nyugat-Európában már elérte a csúcsát a lakóhajók és úszóházak ára, de itthon még csak most kezd igazán bekerülni a köztudatba ez a befektetési forma. Pedig a jelenlegi helyzetben maga a megtestesült nyugalom egy ilyen típusú ingatlanban élni, ezért is döntöttek úgy Abádszalókon, hogy megépítik Magyarország első úszófaluját Abádszalókon. A hazánkban egyedülálló projekt keretein belül 17 darab ház épül, melyekből az első 10 már idén júniusban elkészül.

Hogy miért olyan népszerűek ezek a házak nyugaton? Nos, ezeknek a típusú ingatlanoknak a befektetés jellegű hasznosítása a tapasztalatok szerint nagyon előtérbe került, hiszen saját használat mellett bérbe is lehet adni azokat. A vízhez kapcsolódó ingatlanok magasabb szintű hozamot tudnak produkálni, erre jó példa Nyugat-Európa, ahol már elérte a csúcsát ezeknek a típusú befektetéseknek az ára, ráadásul bérlő is mindig akad rá.



Azok, akik már kipróbálták mindezt, állítják, egy lakóhajóban, úszóházban életvitelszerűen élni teljesen más minőséget jelent, mint a nagyvárosokban lakni. Nincs zaj- és fényszennyezettség, az építményeik ráadásul teljesen önfenntartóak tudnak lenni, mondhatni ökoházak. A napelemek napközben folyamatosan termelik az áramot a munkaakkumulátorokba és egy inverteren keresztül kapcsolódnak a rendszerhez, így látják el a házat elektromos árammal.

A tél miatt sem kell aggódni, hiszen a lakóhajókban az sem okoz károsodást, ha a befagynak a vízben, mert a hatótest úgy van megépítve, hogy a jég nem képes összeroppantani azt. Mivel négy évszakos ingatlanról van szó, télen is bátran lakhatóak, mert a fűtés is megoldott bennük.

Főkép forrása:
uszohazak.eu

További cikkek