EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Zidane: „Nem kaptam bizalmat a vezetőktől”

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: France24

Nyílt levélben búcsúzott a Real Madrid szurkolóitól Zinédine Zidane vezetőedző, aki felfedte, hogy a bizalom hiánya miatt távozott a klubtól.

Másodszor hagyja el a Real Madrid vezetőedzői posztját Zinédine Zidane, ám ezúttal teljesen más okok miatt, mint tette azt három évvel ezelőtt. 2018 májusában azért állt fel a kispadról, mert a két és fél év alatt mindent megnyert az együttessel – három BL-trófea, bajnoki cím klub-világbajnokság, hazai kupasiker –, és úgy gondolta, a csapatnak akkor egy új impulzusra, másik útra volt szüksége ahhoz, hogy a csúcson maradjon.

Most viszont a korábbi aranylabdás futballista az AS című sportnapilapban megjelent nyílt levelében leírta, hogy egyszerűen nem érezte a bizalmat a klub felől, hogy közép- és hosszútávú terveit megvalósítsa. Ráadásul minden elveszített mérkőzés után mást sem olvashatott a lapokban, minthogy felállítják a kispadról. Ezek szándékosan kiszivárogtatott, és az újságokban megjelenő üzenetek voltak, amelyek negatív hatást gyakoroltak a csapatra, valamint kételyeket ébresztettek és félreértésekhez vezettek – írta Zidane a nyílt levelében.

Hozzátette, tisztában van azzal, hogy egy akkora klubnál, mint a Real Madrid, ha nem nyer semmit, akkor az edzőnek mennie kell. Márpedig a Real ebben a szezonban - 11 év után - trófea nélkül maradt, a La Ligában a városi rivális Atlético Madrid mögött második lett, a Bajnokok Ligájában a későbbi győztes Chelsea búcsúztatta az elődöntőben, a Király Kupában pedig már a 32 között kiesett.