392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A Williams az év végén megválik a 2021-es vb-t a bukásával eldöntő Nicholas Latifitől

10perc.hu
2022. 09. 23.
A Williams az év végén megválik a 2021-es vb-t a bukásával eldöntő Nicholas Latifitől

A legendás F1-es istálló ugyanakkor megerősítette, hogy másik versenyzőjük, a thai-brit Alex Albon meghosszabbította a szerződését a csapattal.

Újabb Forma-1-es csapat jelentette be, hogy változtat 2023-ban az idei felállásán. A Williams Racing és Nicholas Latifi ma megerősítette, hogy a 2022-es szezon végén elválnak útjaik, ráadásul a pilóta szerződése lejár a szezon végén.

A legendás F1-es istálló ugyanakkor megerősítette, hogy másik versenyzőjük, a thai-brit Alex Albon meghosszabbította a szerződését a csapattal, míg a másik versenyző nevét rövidesen nyilvánosságra hozzák.

A befutó Nyck de Vries lehet, akinek Formula–1-es debütálása az Olasz Nagydíjon igen jóra sikerült – pontszerzőként zárt Albont helyettesítve –, ám a holland pilóta iránt az Alpine és az Alpha Tauri is érdeklődik.


Latifi legemlékezetesebb F1-es jelenete tavaly Abu Dhabiban     Fotó: F1TV


A kanadai versenyző a 2020-as Osztrák Nagydíjon debütált a Forma-1-ben a Williams istállóval, és eddig 55-ször állt rajthoz F1-es futamon, és 7 bajnoki pontot szerzett. Tavaly éppen a Magyar Nagydíjon szerezte meg a vb-sorozatban első pontjait.

Ám mégsem ez, hanem a tavalyi, Abu-Dhabiban rendezett futam ugrik be mindenkinek, amikor hat körrel a vége előtt egy látszólag egyszerű szituációban a falnak csapta az autóját, aminek következtében bejött a safety car. Az addig vezető Lewis Hamiltont pedig így az utolsó körben megelőzte Max Verstappen, aki ezzel megszerezte a világbajnoki címet.

Főkép forrása:
Facebook/Nicholas Latifi

További cikkek