392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Visszavonul az F1 egyik ikonja! Az év végén szögre akasztja sisakját Sebastian Vettel

10perc.hu
2022. 07. 28.
Visszavonul az F1 egyik ikonja! Az év végén szögre akasztja sisakját Sebastian Vettel

Az Aston Martin négyszeres világbajnoka a hivatalos oldalán jelentette be döntését, amit többek között azzal indokolt, hogy apaként szeretne a családjával lenni.

Noha az elmúlt hetekben felerősödtek a hírek arról, hogy Sebastian Vettel és az Aston Martin jövőre is együtt küzd a Forma-e-es világbajnokság 2023-as szezonjában, a mai nap híre mégis az, hogy a négyszeres világbajnok az idény végén befejezi F1-es pályafutását.

„Kiváltság volt a számomra, hogy ilyen sok fantasztikus emberrel dolgozhattam a Formula–1-ben eltöltött tizenöt évemben. Nehezemre esett meghozni a döntést a visszavonulásomról, és nagyon sok ideig gondolkodtam rajta. Apaként szeretnék több időt tölteni a családommal. Mindenkinek köszönöm, nem utolsósorban a rajongóknak, akiknek a szenvedélye nélkül a Formula–1 nem is létezhetne” – jelentette be Vettel a hivatalos oldalán.



A német pilóta a 2007-es Amerikai Nagydíjon mutatkozott be a Formula–1-ben, s azonnal pontot szerzett a BMW színeiben. Később ő lett a sportág legfiatalabb futamgyőztese, majd négyszer egymás után világbajnoki címet szerzett a Red Bull pilótájaként (2010, 2011, 2012, 2013). Pályafutása során 57-szer szerezte meg a pole pozíciót, 122 alkalommal állhatott fel a dobogóra, s ebből 53-szor elsőként szelte át a célvonalat.

Főkép forrása:
Instagram

További cikkek