Mai névnap:

Visszavonul az F1 egyik ikonja! Az év végén szögre akasztja sisakját Sebastian Vettel

10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: Instagram

Az Aston Martin négyszeres világbajnoka a hivatalos oldalán jelentette be döntését, amit többek között azzal indokolt, hogy apaként szeretne a családjával lenni.

Noha az elmúlt hetekben felerősödtek a hírek arról, hogy Sebastian Vettel és az Aston Martin jövőre is együtt küzd a Forma-e-es világbajnokság 2023-as szezonjában, a mai nap híre mégis az, hogy a négyszeres világbajnok az idény végén befejezi F1-es pályafutását.

„Kiváltság volt a számomra, hogy ilyen sok fantasztikus emberrel dolgozhattam a Formula–1-ben eltöltött tizenöt évemben. Nehezemre esett meghozni a döntést a visszavonulásomról, és nagyon sok ideig gondolkodtam rajta. Apaként szeretnék több időt tölteni a családommal. Mindenkinek köszönöm, nem utolsósorban a rajongóknak, akiknek a szenvedélye nélkül a Formula–1 nem is létezhetne” – jelentette be Vettel a hivatalos oldalán.


Vettel négyszer egymás után világbajnoki címet szerzett a Red Bull pilótájaként (2010, 2011, 2012, 2013)      Fotó: redbull.com


A német pilóta a 2007-es Amerikai Nagydíjon mutatkozott be a Formula–1-ben, s azonnal pontot szerzett a BMW színeiben. Később ő lett a sportág legfiatalabb futamgyőztese, majd négyszer egymás után világbajnoki címet szerzett a Red Bull pilótájaként (2010, 2011, 2012, 2013). Pályafutása során 57-szer szerezte meg a pole pozíciót, 122 alkalommal állhatott fel a dobogóra, s ebből 53-szor elsőként szelte át a célvonalat.
Hirdetés
Hirdetés