Mai névnap:

Világhálón a betlehemi csillag

10perc.hu
6 hónapja
Kiemelt kép: freepik.com

A betlehemi csillag titkairól sugároz online ismeretterjesztő műsort a Svábhegyi Csillagvizsgáló december 20-án, Aranyvasárnap.

A betlehemi csillag története mindmáig rengeteg izgalmas kérést vet fel, és sok téves legenda is kapcsolódik hozzá. Mi lehetett maga a csillag? Tűzgömb, üstökös, vagy szupernóva? Nos, a betlehemi csillagot a csillagászok jelen álláspontja szerint valójában két bolygó, a Jupiter és Szaturnusz együttállása hozta létre. A Naprendszer két legnagyobb bolygója, a Jupiter és a Szaturnusz 800 év óta nem volt ilyen közel egymáshoz, mint most karácsonykor lesz.

A felmerülő kérdésekre keresi választ a Svábhegyi Csillagvizsgáló online aranyvasárnapi előadóestje. A Kiss Áron Keve által vezetett előadás izgalmas oknyomozást ígér a csillagászat, a kultúrtörténet és a teológia területein, a nézők pedig saját kérdéseiket is feltehetik. Emellett gyakorlati útmutatót is kaphatnak a december 21-én este különösen szépen látszó Jupiter-Szaturnusz együttállás megfigyeléséhez.Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés