393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Vigyázzunk, hogy milyen búvárszivattyút használunk

10perc.hu
2021. 03. 26.
Vigyázzunk, hogy milyen búvárszivattyút használunk

Rengeteg távol-keleti szivattyú kapható rendkívül alacsony áron, jól csengő, nyugatinak tűnő márkanévvel és olyan teljesítményi adatokkal, amelyeknek semmi köze a valósághoz.

A fagyos téli hónapok után feltöltődés testnek és léleknek egyaránt, ha újra belakhatja valaki a víkendházát, feltámaszthatja a kertjét. Sokakat ilyenkor éri kellemetlen meglepetésként, hogy a szivattyújuk indításnál leveri a hálózati fogyasztásmérőjük kismegszakítóját vagy az érintésvédelmi védőkapcsolójukat, ha van egyáltalán telepítve. Fájdalommal szembesül a ténnyel, hogy a búvárszivattyúnak néhány hónap alatt így leromlott a műszaki állapota vagy akár tönkre is ment, javíttatása pedig nem gazdaságos.

A legtöbben probléma esetén kétségbeesve vásárolnak egy lehetőleg minél olcsóbb búvárszivattyút, de ezzel gyakran csak az amúgy is meglévő problémáikat fokozzák. Ráadásként még a gyengécske minőségű szerkezetek beázás vagy testzárlat esetén áramütés veszélyét is kiválthatják, ami egy óvatlan pillanatban be is következhet, éppen ezért érdemes szinte minden esetben szakértő segítségét kikérni.




Figyelem! Az egyik legfontosabb szempont legyen, hogy sosem a búvárszivattyú árán spóroljunk! Az esetek zömében ugyanis az ingatlan tulajdonosa valamelyik bolhapiacon, multinál vagy útmenti árusnál vásárolja meg az új, ráadásul olcsó szivattyúját, de ez csak tovább tetézi az amúgy sem csekély alap problémát. Ugyanis ezeken a helyeken rengeteg távol-keleti szivattyú kapható rendkívül alacsony áron, jól csengő, nyugatinak tűnő márkanévvel és olyan teljesítményi adatokkal, amelyeknek semmi köze a valósághoz...

„Heti szinten találkozunk olyan rövid tápkábellel felszerelt búvárszivattyúkkal, melyeket szakszerűen meg kellene hosszabbítanunk vízállóra. Amikor levágjuk az eredeti villásdugót róla, akkor szembesülünk vele, hogy nem három ér található a kábelben, azaz a védőföldeléshez csatlakozó ér hiányzik, amivel nem lehet mit kezdeni” – magyarázta a 10perc.hu kérdésére Bauer Zsolt szakértő.




Felhívta arra is a figyelmet, hogy a búvárszivattyú egy kényes szerkezet, nem mindegy, melyiket választjuk ki az elektromos fogyasztás és a kút vízhozamát illetően sem, mivel egy túlméretezett szállítási értékkel bíró szivattyúval tönkre tehetjük véglegesen a kutunkat. Lehetőleg kérjük ki mindig egy szakember véleményét, vagy pedig szakkereskedésben vásároljunk.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek