392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Paksi csoda! Varga Barnabás idén Európa legveszélyesebb gólvágója

10perc.hu
2023. 04. 29.
Paksi csoda! Varga Barnabás idén Európa legveszélyesebb gólvágója

A paksi csatár 2023-ban 16 gólt ért már el, erre még Erling Haaland sem volt képes, aki „mindössze” bajnoki 12 találatnál jár idén.

A magyar labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának nyitómérkőzésén a Paks kétgólos hátrányból fordítva, Varga Barnabás mesterhármasával 3-2-re győzött Kecskeméten. A márciusban a magyar válogatottban is bemutatkozó támadó ezzel 26 gólnál jár az NB I-ben, amiből 16-ot a 2023-as évben szerzett. Ennyire eredményes Európa-szerte egyetlen élvonalbeli bajnokság játékosa sem volt idén – számolt be az Origo.

Varga a tárgyév első bajnokiján, a Kisvárda ellen is betalált, majd Debrecenben 1, Felcsúton 2 gólt szerzett, március elején pedig egyszer a Zalaegerszeg és kétszer a Fehérvár ellen is eredményes volt. Ám áprilisban jött az igazi katarzis: a Ferencváros, az Újpest és a Kisvárda ellen is duplázott, pénteken pedig triplázott, így ebben a hónapban 9(!) találatnál jár, ennyi bajnoki gólt pedig egyetlen másik focista sem ért el az európai élvonalbeli ligákból.

Sőt, Varga abban is Európa-rekorder, hogy 16 bajnoki találatnál jár 2023-ban. A legeredményesebb focista az idei évben Erling Haaland 23 góllal, ám a Manchester City norvég támadója ebből "mindössze" 12-t szerzett a Premier League-ben, a többit a Bajnokok Ligájában vagy az FA-kupában.

Arról most szót se említsünk, hogy a magyar labdarúgás történetében is csodaszámba megy, hogy ugyanazon klub – jelen esetben a Paks – három különböző játékosa úgy lett, illetve lesz gólkirály az egymást követő három szezonban több gólt rúg, mint 20 találat. A Paks esetében Hahn János 2020/21-es szezonban 22, Ádám Martin a 2021/22-es idényben 31 góllal lett a legeredményesebb, míg Varga Barnabás a most zajló szezonban már 26 gólt lőtt, fejelt az ellenfelek hálójába.

Főkép forrása:
paksifc.hu

További cikkek