EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Válj informatikussá az otthoni kanapédról

Otthon
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Egyre több online informatikai tanfolyam indul, így az ország bármely pontjáról be lehet csatlakozni a képzésekre.

A mai egészségügyi helyzetben, amikor egyre többen dolgoznak home office-ban, jogos elvárás lehet az, hogy az otthon melegében akár különféle továbbképzéseket is el tudjunk végezni. Nos, az országos szinten a felnőttképzéseket kezelő TanfolyamOKJ.hu portál összegyűjtötte a legkeresettebb online tanfolyamokat az informatika iránt érdeklődőknek, miután továbbra is hatalmas a kereslet az informatikusokra.

A programozói, informatikusi szakemberhiányt a felsőoktatás önmagában nem képes pótolni, ugyanis Magyarországon továbbra is hiány van az informatikai szakemberekből, még a rendkívüli kereseti lehetőség ellenére is több tízezer képzett fejlesztőt, rendszergazdát is elbírna a piac. Akiknek van affinitása és kitartása kitanulni ebben a szférában valamilyen szakmát, könnyen el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.


Azoknak, akik nem rendelkeznek mélyebb informatikai előképzettséggel, érdemes egy alapozó tanfolyamon részt venniük     Fotó: freepik.com


A piac igényeire reagálva ma már számos felnőttképző indít piacképes informatikai tudást biztosító tanfolyamokat, melyeket otthonról, a kanapéról egy laptop segítségével otthonról is el tud bárki végezni, aki rendelkezik „némi” számítógépes alapképzettséggel. Ezek az online képzések, tanfolyamok lehetőséget biztosítanak, hogy új ismereteket sajátíthassanak el a tanulni vágyók.

Azoknak, akik nem rendelkeznek mélyebb informatikai előképzettséggel, érdemes egy alapozó tanfolyamon részt venniük, melyen elsajátíthatják a programozás alapjait. A képzés során a résztvevők megismerkedhetnek a legismertebb programozási nyelvekkel, támpontot kapnak, milyen irányban érdemes tovább képezniük magukat a céljaik eléréséhez.


Az online webfejlesztő képzés során a résztvevők az alapoktól kezdve ismerkedhetnek meg a honlapkészítés kliens- és szerveroldali programozásával     Fotó: freepik.com


A haladó informatikai ismeretekkel rendelkezők számos programozási nyelvet sajátíthatnak el akár online is, például a Java, a C# vagy a Python nyelveket. Alkalmazástól, szakterülettől függ, hogy éppen melyiket érdemes választani. A tanfolyamok 3-12 hónap alatt végezhetők el, változó ütemezésben.

Azok, akik a webfejlesztés iránt érdeklődnek, a HTML, a CSS és a PHP nyelvekkel kell megismerkedniük. Az online webfejlesztő képzés során a résztvevők az alapoktól kezdve ismerkedhetnek meg a honlapkészítés kliens- és szerveroldali programozásával. A képzés végére képesek lesznek korszerű reszponzív és dinamikus honlapokat létrehozni.