394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Valamennyi induló járatot töröltek egy nemzetközi repülőtéren

MTI
2023. 04. 23.

Sztrájk miatt nem indít járatokat hétfőn a berlini repülőtér.

Valamennyi induló járatot törölték a hétfői menetrendből a Berlin-Brandenburg nemzetközi repülőtéren (BER) a biztonsági terület dolgozóinak sztrájkja miatt.

A német fővárost és a körülötte elterülő Brandenburg tartományt kiszolgáló repülőtéren a szolgáltató szektor legnagyobb munkavállalói érdekképviselete, a ver.di hirdetett sztrájkot hétfőre hajlani fél négytől éjfélig.

A munkabeszüntetés miatt egész nap nem szállnak fel gépek. A sztrájk az érkező járatokat is érintheti.

A légitársaságoknak kell eldönteni, hogy elindítják-e a BER-re tartó járataikat hétfőn - mondta a repülőtér szóvivője.

A sztrájk a ver.di és a reptéri biztonsági szolgálatok munkaadói érdekképviseletének (BDLS) tárgyalásához kapcsolódik. A szakszervezet a következő, április 27-én kezdődő tárgyalási fordulóra készülve nyomatékosítja követeléseit a figyelmeztető sztrájkok sorozatával, amely az utóbbi napokban számos repülőtéren, a többi között Hamburgban és Düsseldorfban is nehezítette a közlekedést.

A ver.di az utasok, a járatok személyzete és a teherszállító gépek rakományának biztonsági ellenőrzésesével foglalkozó dolgozóknak, országszerte nagyjából 25 ezer munkavállalónak igyekszik hétvégi, illetve magasabb éjszakai, ünnepnapi és túlórapótlékot kiharcolni.

A BDLS a követelések nagy részét elutasítja, egyebek mellett arra hivatkozva, hogy nem lehet bevezetni hétvégi pótlékot egy olyan ágazatban, amelyben általános a hétvégi munkavégzés.

Főkép forrása:
Berlin-Brandenburg nemzetközi repülőtéren (BER) Facebook oldala
Címkék:
#reptér

További cikkek