EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Újraindul a nemzetközi vonatközlekedés

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A járványhelyzet kedvező alakulása lehetővé tette, hogy június 1-jétől több nemzetközi járat az eredeti menetrenddel és kapacitással újrainduljon.

Igazán jó, ugyanakkor várt eseményről adott tájékoztatót a MÁV Zrt., miután bejelentette, újraindul jövő keddtől a nemzetközi vonatközlekedés. A cég elárulta, az újraindulásra jegyértékesítési, jármű- és szolgáltatási fejlesztésekkel készül a vasúttársaság.

A MÁV közölte: a hegyeshalmi vasúti határátkelőn keresztül június 1-jétől Budapestről Bécsbe óránként lehet eljutni. Svájcba újraindul a közvetlen railjet xpress vonatpár és az éjszakai vonat is. Bajorországba, Münchenbe visszaáll a két óránkénti közlekedés nappal, és ismét közlekedik az éjszakai vonat is. Ugyanakkor Románia és Magyarország között több lépcsőben indul újra a forgalom, és a szobi határátkelőhelyen keresztül több lépésben áll vissza a közlekedés.


Az újraindulásra jegyértékesítési, jármű- és szolgáltatási fejlesztésekkel készül a vasúttársaság     Fotó: freepik.com


Június 1-jétől a Szlovákiába és Csehországba közlekedő Metropolitan EuroCity vonatok állnak forgalomba újra a szokott, két óránkénti közlekedési rendbe, de csak június 13-tól lesz teljes a visszaállás. Szintén jövő kedden indul először Lengyelországba a Báthory EuroCity vonat, Kassára továbbra is napi 2 közvetlen InterCity vonat közlekedik Budapestről, Kelebián át Szerbiába is újra biztosított lesz az eljutás. Gyékényes határállomáson át Zágrábba június 25-től indul vonat Budapestről naponta egy alkalommal.