392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Újabb nyitások várhatóak – de csak a védetteknek

10perc.hu
2021. 04. 23.
Újabb nyitások várhatóak – de csak a védetteknek

Elkezdődik a 16 és 18 év közöttiek beoltása is, az ő részükre elkülönítettek Pfizer vakcinát, míg a fiatalabbak még nem kaphatnak a vakcinákból.

Ma reggel újabb és újabb, igaz fokozatos nyitásról beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában. A miniszterelnök megerősítette, miután megvan a 3,5 millió beoltott Magyarországon – ez azt jelenti, hogy ennyien kapták meg az első oltásukat –, az éttermi és kávézói teraszok valóban kinyithatnak szombat reggeltől. Miután a nyitvatartást 21.30-ig engedélyezték, így a kijárási tilalom szombattól 23 órakor kezdődik.



Ugyanakkor további nyitásról is beszélt Orbán Viktor, ám ezeknek komoly feltételei vannak. Egyrészt ezek akkor vezethetőek be, ha eléri az ország a 4 millió beoltottat, másrészt kizárólag azok számára könnyítenek a korlátozásokon, akiknek már megvan a védettségi igazolásuk. Ha mindkét feltétel teljesül, akkor a jövő hét végétől az igazolással rendelkezőknek megnyílhatnak a színházak, a mozik, a múzeumok, a könyvtárak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is.



Miután a 16-18 év közöttiek beolthatók Pfizerrel, ezért ebből az oltóanyagból annyit különítenek el, amennyi nekik kell. Magyarország még nem vállalja a 12-16 év közöttiek oltását, ehhez további vizsgálatok kellenek. Ezzel együtt a 18 év alattiak számára is engedélyezett lesz többek között a sportrendezvényre való bejutás. Ehhez kapcsolódva a kormányfő kiemelte, szerinte az iskolák újranyitása a vártnál zökkenőmentesebben alakult, jóval ötven százalék felett volt a gyermekek száma az óvodákban és az iskolákban.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek