395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tudod, hogy melyik üzletláncnál fizetős a parkolás? Mutatjuk!

10perc.hu
2023. 04. 09.

Az árháború mellett úgy tűnik, jön a parkolóháború is az áruházak között, van, amelyiknél már most fizetni kell, míg másoknál még ingyenesen állíthatjuk le az autónkat.

A Világgazdaság nemrégiben számolt be arról, hogy a Penny Market bevezetett egy fizetős parkolási rendszert, amelyben az autósoknak egy óra ingyenes parkolást követően díjat kell fizetniük a parkoló további használatáért. A kiskereskedelmi lánc azt állítja, hogy a vásárlók többsége támogatja ezt a döntést.

A fizetős parkolás bevezetését azzal indokolták, hogy a nem vásárlói szándékkal érkező autósok miatt egyre több ügyfél panaszkodott a parkolási lehetőségek hiányára. A Világgazdaság megkérdezte a legnagyobb hazai láncokat, hogy milyen lépéseket terveznek a probléma kezelésére.



Az Aldi a vásárlóik érdekeit szem előtt tartva jelenleg 9 üzletnél alkalmazza a sorompós parkolórendszert, és további 10 áruházuknál 90 perc ingyenes várakozás után kell fizetniük a parkoló autósoknak. A parkolójegyeket a pénztáraknál lehet érvényesíteni, azaz a vásárlók ingyen állíthatják le autóikat az áruház előtt.

A Lidl is bevezette a díjköteles parkolási rendszert néhány áruházánál a 197 közül. A lánc ezt a lépést azért tartotta szükségesnek, mert a nem vásárlási céllal érkező gépjárművek, hosszú távú parkolóként használva a vásárlói parkolóhelyeket, ellehetetlenítették az áruházba érkező vásárlók számára a parkolást. Az első órában még ingyenes, a második és harmadik órában 1500 forint, míg utána 2500 forint a parkolás ára – számolt be az Index.



Az Auchan egyelőre nem fizetős parkolást kínál, és folyamatosan vizsgálja parkolóinak kihasználtságát a vásárlói élmény érdekében. A Tesco csak a budapesti, Soroksári úti hipermarketjénél alkalmaz fizetős parkolást, és nem tervezi annak bevezetését más üzleteiben.

A SPAR arra törekszik, hogy vásárlói kényelmét szolgálja, és csak akkor vezet be fizetős parkolást, amikor tömegesen parkoló autók akadályozzák a vásárlókat. A cég folyamatosan vizsgálja áruházainak parkolóit. A Metro áruházainál ingyenes a parkolás, és nem terveznek ezen a gyakorlaton változtatni.

Főkép forrása:
Facebook/Penny

További cikkek