393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Több mint egy szaloncukor, több mint egy karácsonyi ajándék

10perc.hu
2022. 12. 02.
Több mint egy szaloncukor, több mint egy karácsonyi ajándék

Idén karácsonykor legyen a jótékony ajándékozásé a főszerep: a Nem Adom Fel Alapítvány és az Allee bevásárlóközpont közös karácsonyi ajándékötlete igazán jó ügyet szolgál.

Ebben az évben a karácsonyi ajándékvásárlásunkkal nemes cél mellé állhatunk: a Nem Adom Fel Alapítvány ’Ez több, mint egy szaloncukor!’ elnevezésű kampányával szeretné felhívni a figyelmet az adventi időszakban a fogyatékkal élők nehézségeire, lehetőségeire.

Az Allee bevásárlóközpont aulájában, a karácsonyfa mellett felállított árusító pontnál december 24-ig vásárolhatjuk meg a díszdobozos szaloncukor-válogatásokat, mellyel a Nem Adom Fel Alapítványt támogathatjuk és ezen keresztül az autizmussal élő gyermekeket és családjaikat, valamint a fogyatékkal élő fiatalokat.

A szaloncukorvásár mellett, december 1-jétől jótékonysági aukcióra bocsátják Sőrés Lia, "Álomkastély a város felett" című festményét is, melyre egészen december 18-ig lehet licitálni a www.allee.hu weboldalon keresztül. A kivételes kép egy egyedi szemszögből reflektál a maga színes, őszinte motívumrendszerével a világra, a budapesti valóság és álom néhol összemosódó határára.

„Amikor ezt a festményt festettem, akkor a városi életre gondoltam, szeretem Budapestet, a forgalmat, és a dugókat, mert akkor tovább tart az út. Szeretem a zajt, a nyüzsgést és a város fényeit, mert izgalmas.” - mondta el Sőrés Lia, a kép alkotója. - „ Azt szeretném, hogy mindenki boldog legyen. Festek, amikor boldog vagyok és boldog vagyok, amikor festek.”

A támogatók a karácsonyi díszdobozos szaloncukrok értékesítéséből befolyt összeggel egyúttal a XI. Kerületben épülő Mikes Lélekközpont megvalósulását is segítik. A központ autizmussal élő gyermekeket fejlesztő és az őket nevelő családokat támogató programokat valósítana meg, emellett lehetőséget biztosítana fogyatékossággal élő fiatalok támogatott lakhatására is.

„A karácsony legfontosabb üzenete, hogy maga az ÉLET, és minden érték, amit ezáltal kaptunk, AJÁNDÉK. Az ünnep akkor lesz igazán csodálatos, ha felfedezhetjük a magunk valódi értékeit, ajándékait és észrevehetjük, hogy mennyi mindent tudunk adni a körülöttünk élőknek, akár azoknak is, akik az átlagosnál nehezebb körülmények között élik az életüket.” - mondta el Adler Zsóka, a Nem Adom Fel Alapítvány kommunikációs vezetője.

Az Allee Bevásárlóközpont működése során kiemelt figyelmet fordít a civil szervezetek támogatására. „Sőrés Lia képe elragadó, inspirált minket, hogy az adventi időszakban olyan jótékonysági kezdeményezést valósítsunk meg, mellyel nagyban segíthetjük a hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalokat. A társadalmi felelősségvállalás rendkívül fontos az Allee életében, melynek jegyében értékteremtő szervezetek és jó ügyek mellé igyekszünk állni. Szeretnénk változatos módon felhívni a hozzánk látogatók figyelmét a segítségnyújtás fontosságára, ezért különösen büszkék vagyunk rá, hogy rendszeresen támogathatjuk különböző alapítványok munkáját” - mondta el, Bernád Judit az Allee center managere.

Főkép forrása:
Nem Adom Fel Alapítvány

További cikkek