392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Tízmilliónál is többet kóstál a MINI elektromos modellje

10perc.hu
2021. 06. 11.
Tízmilliónál is többet kóstál a MINI elektromos modellje

Jelenleg egy teljesen elektromos modelljük van, ez a MINI Cooper SE, 2023-ban pedig már a MINI Countryman is elérhető lesz elektromos hajtással.

Az már egy ideje jól látszik az eladási adatokból, hogy a magyar vásárlók kifejezetten nyitottak az elektromos modellekre. Éppen ezért egyre több márka dob piacra elektromos modellt, és ebből a MINI sem kivétel, és a hazai importőr az év első 5 hónapjában 53 teljesen elektromos MINI-t értékesített Magyarországon. Ezzel pedig jelenleg az eladott autók számát tekintve, hogy a MINI a 6. helyen áll a listán.



A legendás márka bejelentése szerint 2025 lesz az utolsó olyan év, amikor a MINI autói belsőégésű motorral jelennek meg, 2030-ra teljesen elektromossá válik az összes modelljük. Jelenleg egy teljesen elektromos modelljük van, ez a MINI Cooper SE, 2023-ban pedig már a MINI Countryman is elérhető lesz elektromos hajtással.



Kívül és belül teljesen megújultak a MINI 3 ajtós, 5 ajtós és Cabrio változatai, melyekhez alapfelszereltségként jár már a LED-technológiás első fényszóró is. A legolcsóbb 3 ajtós modell 6 millió 990 ezer forinttól kezdődik, míg az elektromos MINI Cooper SE 10 millió 995 ezer forint, de 2,5 millió forintos állami támogatással vásárolható meg.



Főkép forrása:
BMW Group

További cikkek