Mai névnap:

Tízmilliónál is többet kóstál a MINI elektromos modellje

10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: BMW Group

Jelenleg egy teljesen elektromos modelljük van, ez a MINI Cooper SE, 2023-ban pedig már a MINI Countryman is elérhető lesz elektromos hajtással.

Az már egy ideje jól látszik az eladási adatokból, hogy a magyar vásárlók kifejezetten nyitottak az elektromos modellekre. Éppen ezért egyre több márka dob piacra elektromos modellt, és ebből a MINI sem kivétel, és a hazai importőr az év első 5 hónapjában 53 teljesen elektromos MINI-t értékesített Magyarországon. Ezzel pedig jelenleg az eladott autók számát tekintve, hogy a MINI a 6. helyen áll a listán.


Az elektromos MINI Cooper SE magyarországi bevezető ára 10 millió 995 ezer forint     Fotó: BMW Group


A legendás márka bejelentése szerint 2025 lesz az utolsó olyan év, amikor a MINI autói belsőégésű motorral jelennek meg, 2030-ra teljesen elektromossá válik az összes modelljük. Jelenleg egy teljesen elektromos modelljük van, ez a MINI Cooper SE, 2023-ban pedig már a MINI Countryman is elérhető lesz elektromos hajtással.


A hazai importőr az év első 5 hónapjában 53 teljesen elektromos MINI-t értékesített Magyarországon     Fotó: BMW Group


Kívül és belül teljesen megújultak a MINI 3 ajtós, 5 ajtós és Cabrio változatai, melyekhez alapfelszereltségként jár már a LED-technológiás első fényszóró is. A legolcsóbb 3 ajtós modell 6 millió 990 ezer forinttól kezdődik, míg az elektromos MINI Cooper SE 10 millió 995 ezer forint, de 2,5 millió forintos állami támogatással vásárolható meg.

Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés