393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tavaszias idővel mutatkozik be 2023

10perc.hu
2023. 01. 02.
Tavaszias idővel mutatkozik be 2023

A következő napokban még többfelé mérhetnek 12 és 17 fok közötti értékeket, de a hét közepén csökkenni kezd a nappali csúcshőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint.

Ma elsősorban az északkeleti, északi tájakon maradhat tartósan borult, párás, ködös az idő, másutt fátyolfelhők mellett sok napsütés valószínű. Érdemi csapadék nem várható, legfeljebb a borult részeken fordulhat elő szitálás, esetleg gyenge eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakul: általában 12 és 17 fok közötti értékek várhatóak.

Kedden reggelig terjeszkedik a köd, illetve a rétegfelhőzet, majd nappal zsugorodik, miközben északnyugatról délkelet felé egy front vastagabb felhőzónája is átvonul. A borult, párás részeken szitálhat, emellett a front felhőzetéből néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és plusz 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 8 és 13 fok között valószínű.

Szerdán a vastag frontfelhőzet dél felé elhagyja az országot. Napközben rétegfelhős és napos területek is lehetnek, majd késő délutántól egy melegfront vastagodó felhőzete húzódhat ránk északnyugat felől. Estig legfeljebb szitálás fordulhat elő, éjjel szórványosan elered az eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 2 és plusz 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön reggelig jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napközben egyre nagyobb területen vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és plusz 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 15 fok között valószínű.

Pénteken jobbára közepesen vagy erősen felhős időre van kilátás. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső. A nyugati, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek