393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tartoznak Neked? Mutatjuk, hogy tudod a legkönnyebben behajtani a pénzed…

10perc.hu
2022. 12. 17.
Tartoznak Neked? Mutatjuk, hogy tudod a legkönnyebben behajtani a pénzed…

A közjegyzői kamara nemrég végzett felméréséből egyértelműen kiderült, hogy a fizetési meghagyás egyszerű módja a tartozás rendezésének.

Nyilvánosságra hozta a Magyar Országos Közjegyzői Kamara nemrég készített online felmérésének eredményeit. Ebből kiderült, hogy az emberek legalább harmada még csak nem is hallottak a fizetési meghagyásos eljárásról, pedig ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy a pénzéhez jusson az, akinek tartoznak.

A fizetési meghagyásos eljárás a lejárt tartozások, például ki nem fizetett számlák, magánkölcsönök vagy károkozás esetén nyújt egyszerű, pereskedés nélküli lehetőséget. Ezzel a jogi megoldással - szemben egy peres eljárással - már néhány héten belül a pénzéhez juthat az, akinek tartoznak.


Mindenki jobban jár annál, mintha érkezne a behajtó   Fotó: Freepik


A válaszadók kevesebb, mint fele volt tisztában azzal, hogy fizetési meghagyásos eljárást csak közjegyzőnél lehet kezdeményezni. Kétharmada azt sem tudta, hogy mekkora összegű lejárt pénzkövetelést lehet érvényesíteni fizetési meghagyással.

A legtöbben azt gondolták, hogy bármekkora tartozásra megindítható az eljárás, valójában azonban ez harmincmillió forintig lehetséges. Azt is csak minden harmadik tudta, hogy semmilyen dokumentumot vagy bizonyítékot nem kell, sőt nem is lehet csatolni a fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelemhez.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek