392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Talmácsi Gábor óta most kapott gyári szerződést először magyar motoros – A BMW megszerezte Kovács Bálintot

10perc.hu
2022. 11. 28.
Talmácsi Gábor óta most kapott gyári szerződést először magyar motoros – A BMW megszerezte Kovács Bálintot

A 21 éves gyorsasági motorversenyző 2023-ban az IDM legerősebb csapatával indul a német bajnokság Superbike kategóriájában, illetve részt vesz az Endurance-világbajnokság  viadalain is.

Ahogy azt sejteni lehetett, meglett az eredménye annak, hogy Kovács Bálint évről-évre egyre eredményesebben szerepel a különböző hazai és nemzetközi megmérettetéseken. Idén a 2022-es Endurance világbajnokságon a H-Moto Team versenyzője rom 24 órás viadalon is rajthoz állt.

A HUMDA Academy támogatott pilótája a belga Spa-Francorchampsban 5., míg a Bol D’oron a hatodik helyen zárt a Superbike mezőnyében. Nem véletlen, hogy felfigyelt rá a BMW, amely a 2023-as szezonra gyári szerződést kínált fel a 21 éves magyar motorosnak, aki így az IDM Superbike kategóriájában versenyez a BCC-Alpha-Van Zon Racing Teamnél.


A Van Zon Alpha Technik BMW menedzsere, Werner Damen hisz abban, hogy Bálint ott lesz a legjobbak között    Fotó: H-Moto Team/Izsó Krisztián  


„Még most is alig hiszem el, hogy gyári pilóta leszek jövőre. Mind a hét futamon rajthoz állok, és ami nagyon fontos, valamennyi pályát ismerem már, hiszen két éven keresztül versenyeztem  itt a Suzuki Cupban. Az Endurance-világbajnokságon való jó szerepléshez ez egy egészen jó alapot ad, ahol a tempóm jelentősen fejlődhet, hiszen ismét tizedekért, századokért megy majd a csata” – fogalmazott Kovács Bálint.

A H-Moto Team tulajdonosa és Bálint menedzsere elmondta, most térül meg az a rengeteg munka, amit az elmúlt 10 évben elvégeztek, és ez a gyári szerződés a BMW-vel egyértelmű bizonyítéka annak, hogy elértek valamit a nemzetközi színtéren.


Kovács Bálint és menedzsere, Kelemen Krisztián   Fotó: H-Moto Team/Izsó Krisztián


„Ezt a sikert elsősorban Bálint harcolta ki a pályán nyújtott teljesítményével! Eljutottunk a következő szintre, de aki ismeri a munkánkat, az jól tudja, hogy készen vannak a terveink a következő szinthez is. Bízom abban, hogy ugyanúgy, mint idén, úgy 2023-ban is tovább fogjuk növelni a sportágunk hazai népszerűségét Bálinton keresztül” – jelentette ki Kelemen Krisztián.

A Van Zon Alpha Technik BMW menedzsere, Werner Damen is elismerően nyilatkozott Kovács Bálintról. „Egész évben követtük a teljesítményét, ami meggyőzött abban, hogy érdemes lehetőséget biztosítanom a számára a 2023-as szezonban. Bízom a tudásában és biztos vagyok abban, hogy az új motorunkkal képes lesz TOP5-ös eredményeket hozni” – mondta Werner Damen.

Főkép forrása:
H-Moto Team/Izsó Krisztián

További cikkek