EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Szövetségbe tömörültek a benzinkutasok, akik 5 százalékos áfát javasolnak az árstop helyett

Belföldi hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Megalakult a Független Benzinkutak Szövetsége, amelybe összesen 160 üzemanyagtöltő-állomást üzemeltető cég tartozik.

Egyre súlyosabb a helyzet a független benzinkutakon, miután február 15-től újabb három hónappal meghosszabbította a kormány a hatóságilag befagyasztott üzemanyagárak miatt. Van olyan felmérés, amely szerint több száz üzemeltető húzhatja le a rolót, illetve nem egy olyan történet kering, miszerint a kutasok azért könyörögnek autósoknak, hogy máshol tankoljanak.

Mintegy 300-400 benzinkutat üzemeltető 160 jogiszemélyiség döntött úgy, hogy megalakítják érdekvédelmi szervezetüket, így a mai nap folyamán megalakult a Független Benzinkutak Szövetsége egyesületi formában. A szövetséghez folyamatosan csatlakoznak, jelenleg a magyarországi benzinkúthálózat mintegy 15 százalékát fedik le az ország egész területén.


A benzinkutasok szövetsége a jövedéki adó áfamentességét, továbbá az üzemanyagok áfájának 5 százalékra csökkentését javasolja    Fotó: freepik.com


A közleményük szerint támogatják a kormány családpolitikáját, de nem a családok terhére. Az üzemanyagárstop 10 ezer család megélhetését érinti. Javasolják a jövedéki adó áfamentességét, továbbá az üzemanyagok áfájának 5 százalékra csökkentését.