EUR: 371,06 Ft
USD: 348,05 Ft
CHF: 381,97 Ft
GBP: 429,95 Ft
RON: 74,68 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Szörnyű tragédia! Nyolc gyerek és egy biztonsági őr is meghalt egy iskolai lövöldözésben

Nagyvilág
10perc.hu
4 hete
Kiemelt kép: RTL/AP

A belgrádi tanintézet egy hetedikes diákja édesapja pisztolyával lövöldözött, a rendőrök letartóztatták, de nem tudni, mi késztette a brutális gyilkosságokra.

Szomorú napra virradt a szerb főváros, amelynek az egyik általános iskolájában egy hetedikes, 14 éves fiú nem sokkal a tanítás kezdete után édesapja pisztolyával lövöldözni kezdett a diákokra, a tanárokra és az iskola biztonsági személyzetére. A rendőrök elfogták, a lövöldözés indítéka még ismeretlen.

Nyolc diák és egy biztonsági őr biztosan meghalt a lövöldözésben, míg a szerb lapok szerint egy tanárnő is belehalt a sérüléseibe, ám ezt hivatalosan nem erősítették meg. További hat diákot kórházban ápolnak. A kórházi tájékoztatás szerint a sebesülteket ellátták, egyikük még életveszélyes állapotban van.


A rendőrök elfogták a 14 éves elkövetőt, a lövöldözés indítéka még ismeretlen     Fotó: szerb belügyminisztérium


A fiatalkorú elkövető egyik osztálytársának édesapja az N1 regionális hírtelevízió belgrádi irodájának nyilatkozva mondta el, hogy a lánya kiszaladt a teremből, amikor az egyébként eminens tanuló osztálytársa kifejezéstelen arccal lövöldözni kezdett a történelemórát tartó tanárra és a többi diákra.