393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Szörnyű tragédia! Nyolc gyerek és egy biztonsági őr is meghalt egy iskolai lövöldözésben

10perc.hu
2023. 05. 03.
Szörnyű tragédia! Nyolc gyerek és egy biztonsági őr is meghalt egy iskolai lövöldözésben

A belgrádi tanintézet egy hetedikes diákja édesapja pisztolyával lövöldözött, a rendőrök letartóztatták, de nem tudni, mi késztette a brutális gyilkosságokra.

Szomorú napra virradt a szerb főváros, amelynek az egyik általános iskolájában egy hetedikes, 14 éves fiú nem sokkal a tanítás kezdete után édesapja pisztolyával lövöldözni kezdett a diákokra, a tanárokra és az iskola biztonsági személyzetére. A rendőrök elfogták, a lövöldözés indítéka még ismeretlen.

Nyolc diák és egy biztonsági őr biztosan meghalt a lövöldözésben, míg a szerb lapok szerint egy tanárnő is belehalt a sérüléseibe, ám ezt hivatalosan nem erősítették meg. További hat diákot kórházban ápolnak. A kórházi tájékoztatás szerint a sebesülteket ellátták, egyikük még életveszélyes állapotban van.


A rendőrök elfogták a 14 éves elkövetőt, a lövöldözés indítéka még ismeretlen     Fotó: szerb belügyminisztérium


A fiatalkorú elkövető egyik osztálytársának édesapja az N1 regionális hírtelevízió belgrádi irodájának nyilatkozva mondta el, hogy a lánya kiszaladt a teremből, amikor az egyébként eminens tanuló osztálytársa kifejezéstelen arccal lövöldözni kezdett a történelemórát tartó tanárra és a többi diákra.

Főkép forrása:
RTL/AP

További cikkek