EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Szolgálunk és vétünk – két rendőr megerőszakolta kolléganőjét!

Balesetek-bűnügyek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Döbbenetes bűneset látott napvilágot: a Készenléti Rendőrség két tagja a szüzességét elvéve megerőszakolta Zsiga Katalin őrmestert az egyik közös műszakjuk után.

Vélhetően egyedi, ugyanakkor nagyon szomorú és kegyetlen bűneset történt a Készenléti Rendőrség egyik alosztályán. Két férfi kollégája – egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester – ugyanis megerőszakolta Zsiga Katalin őrmestert az egyik közös műszakjuk után, aki így veszítette el a szüzességét. A szerencsétlenül járt 23 éves nő egy a világhálón terjedő videóról tudta meg, mit tettek vele a kollégái.

Zsiga Katalin – aki maga is megnézte az említett videót – a Blikknek elmondta, az egyik erőszaktevő beismerte neki tettét. Ő azt mondta, mindez azért történt, mert Zsiga nem adta oda magát önként. A rendőrnő állítja, egyik kollégája meg is fenyegette, hogy ne beszéljen a történtekről. Sőt, a későbbiek során együtt kellett dolgoznia megerőszakolóival.

Az őrmester azonban feljelentette őket, és a parancsnokának írt levelében az erőszak mellett a videóról és a fenyegetésről is beszámolt. Az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.