393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Szexért írt fel gyógyszert a modellnek - felfüggesztették orvosi kamarai tisztségéből a háziorvost

10perc.hu
2023. 05. 14.

Vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 43 éves budapesti nő ellen, valamint vesztegetés elfogadása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 48 éves nyíregyházi háziorvossal szemben a rendőrség.

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei háziorvos május 12-én a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnökségének bejelentette, hogy ellene a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytat, ezért kérte a kamarában viselt tisztségeinek felfüggesztését a vizsgálat lezárultáig - közölte a kamara. A háziorvos kérésével az Országos Elnökség egyhangúlag egyetértett.

Ugyanis a korábban modellként dolgozó 43 éves nő március 6-án felvette a kapcsolatot a 48 éves háziorvossal, akinek szexuális szolgáltatását ajánlotta fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy fogyását elősegítő gyógyszert. A tablettára egyébként a nő nem volt jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák – írta a hvg.hu.


Az egykori modell szexet adott cserébe a fogyást segítő tablettákért a háziorvosnak    Fotó: Freepik


Az orvos elfogadta a nő ajánlatát, majd felírta számára a tablettákat annak ellenére, hogy nem tartozott az ellátási körzetébe, valamint a kért gyógyszer felírására háziorvosként nem volt jogosult. A gyógyszert - normatív támogatott formában - e-receptre felírta, amit március 7-én ki is váltottak.

A nyomozók kutatást tartottak a nő budapesti lakásában, ahol megtalálták és lefoglalták az orvosi vényre kiváltott gyógyszert. A rendőrök a nőt és a férfit gyanúsítottként kihallgatták, vallomást egyikük sem tett. Személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés nem történt, a büntetőeljárás alatt mindketten szabadlábon védekezhetnek.

Főkép forrása:
police.hu

További cikkek