EUR: 371,06 Ft
USD: 348,05 Ft
CHF: 381,97 Ft
GBP: 429,95 Ft
RON: 74,68 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Szexért írt fel gyógyszert a modellnek - felfüggesztették orvosi kamarai tisztségéből a háziorvost

Balesetek-bűnügyek
10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: police.hu

Vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 43 éves budapesti nő ellen, valamint vesztegetés elfogadása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 48 éves nyíregyházi háziorvossal szemben a rendőrség.

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei háziorvos május 12-én a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnökségének bejelentette, hogy ellene a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytat, ezért kérte a kamarában viselt tisztségeinek felfüggesztését a vizsgálat lezárultáig - közölte a kamara. A háziorvos kérésével az Országos Elnökség egyhangúlag egyetértett.

Ugyanis a korábban modellként dolgozó 43 éves nő március 6-án felvette a kapcsolatot a 48 éves háziorvossal, akinek szexuális szolgáltatását ajánlotta fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy fogyását elősegítő gyógyszert. A tablettára egyébként a nő nem volt jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák – írta a hvg.hu.


Az egykori modell szexet adott cserébe a fogyást segítő tablettákért a háziorvosnak    Fotó: Freepik


Az orvos elfogadta a nő ajánlatát, majd felírta számára a tablettákat annak ellenére, hogy nem tartozott az ellátási körzetébe, valamint a kért gyógyszer felírására háziorvosként nem volt jogosult. A gyógyszert - normatív támogatott formában - e-receptre felírta, amit március 7-én ki is váltottak.

A nyomozók kutatást tartottak a nő budapesti lakásában, ahol megtalálták és lefoglalták az orvosi vényre kiváltott gyógyszert. A rendőrök a nőt és a férfit gyanúsítottként kihallgatták, vallomást egyikük sem tett. Személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés nem történt, a büntetőeljárás alatt mindketten szabadlábon védekezhetnek.