395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Szeretnéd tudni, meddig maradhat érvényben az élelmiszerárstop Magyarországon? Eláruljuk

10perc.hu
2022. 12. 10.

Az élelmiszerekre bevezetett hatósági árak december végéig van érvényben, ám a kormány a kiszivárgott hírek szerint Húsvétig szeretné fenntartani.

A benzinárstop kivezetését követően mindenki azt találgatja, vajon az élelmiszerek egy részére bevezetett hatósági árakat vajon meddig tartja fenn a kormány. Az árstop jelenleg december végéig van érvényben. A legutóbbi kormányülésen már tárgyalták is kérdést, az élelmiszerárak további befagyasztása pedig nagy támogatottságot élvez kormányzati körökben.

Hogy meddig? Nos, a Portfolio információi szerint még jövő áprilisban is velünk lehet az élelmiszerár-stop, ugyanis a kormány Húsvétig meg kívánja hosszabbítani az élelmiszerár-stopot. A lap értesülései szerint a kormányzat nagyobb büntetéseket és szigorúbb ellenőrzéseket is kilátásba fog helyezni, ugyanis egyre kevésbé tetszik a kabinetnek, hogy egyre drasztikusabb az élelmiszerhiány az árstopos termékek körében.



Nagy kérdés, hogy a beszállítók mit lépnek, vagyis az importőrök, mert bár most rosszabb áron tudják értékesíteni az árstopos termékeket, mint más országokban, most van alkalmuk a piacszerzésre. Egy biztos, a kisboltosok a legnagyobb vesztesek – írta a Pénzcentrum.

Ugyanis egyszerre sújtja őket a beszerzési árak drasztikus emelkedése, az energiaválság és az árstop. Nem csoda, hogy az első félévben több mint 2000 kiskereskedelmi egység zárt be. A következő hónapok adhatják meg a választ arra, hogy a költségek emelkedése, a reálbérek csökkenése, a kiskereskedelmi forgalom visszaesése és az árstop milyen hatással lesz a gazdaságra.

Főkép forrása:
MTI/Bodnár Piroska

További cikkek