393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Szegeden is közlekedhetünk Lime rollerekkel

Forrás: szegeder.hu
2021. 05. 20.
Szegeden is közlekedhetünk Lime rollerekkel

A főváros után a megyei jogú városok között Szegeden kezdi meg négyhónapos tesztüzemét a világ egyik legnagyobb közösségi roller kölcsönzője, a Lime.

A városban „piros” és „zöld” zónák kerülnek kialakításra, amelyek meghatározzák, hogy hol szabad és hol tilos parkolni a rollerekkel. Elgurulhatunk akár a vadasparkhoz, a Mátyás térre vagy a Fűvészkertig is, de például a Dugonics téren, a Kárász utcán vagy a Széchenyi téren nem lehet ott hagyni használat után a kétkerekűeket - írja a szegeder.hu

A próbaidőszak Szeged napján, azaz május 21-én, pénteken kezdődik, amikor elsőre 200 roller kerül kihelyezésre a belvárosban.

Minden kezdő felhasználó 15 perc ajándék utazást kap, emellett a Lime a nyári hónapokban megszervez három közösségi programot, ahol az e-rollerek kipróbálása mellett visszajelzéseket is várnak. A felhasználási adatok és a visszajelzések alapján akár a zónák határát vagy a felvevő pontok helyét és számát is változtatni lehet.

A négy hónapos próbaidőszak után a város vezetése a lakossági észrevételek figyelembevétele mellett dönt arról, hogy maradjon-e ez a szolgáltatás a városban. A tesztüzem ideje alatt a Lime szegedi logisztikai partnere a Szegedi Közlekedési Társaság.

Főkép forrása:
https://www.facebook.com/limebike/

További cikkek