Mai névnap:

A Szeged nyerte a bajnoki döntő első mérkőzését

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: MTI/Újvári Sándor

A Tisza-parti csapat sorozatban hat nyeretlen tétmérkőzés után tudta ismét legyőzni legnagyobb hazai riválisát, a Telekom Veszprémet a férfi kézilabda NB I döntőjének első találkozóján.

Noha sokkal nagyobb álmokat szövögetett mindkét csapat erre az idényre, végül mind a Szeged, mind pedig a Veszprém kiesett idejekorán a Bajnokok Ligájából, így a bajnoki arany jelenthet a két csapatnak valami gyógyír a szezonra. Legutóbb több mint két évvel ezelőtt, 2019. május 26-án találkozott egymással a két csapat nézők előtt Szegeden.

Igazi rangadó, a két csapathoz méltó találkozót láthatott a publikum, melyet végül a hazai pályán játszó MOL-Pick Szeged nyert meg 31-28-ra a Telekom Veszprém ellen. A visszavágót szombaton 18.30-tól rendezik Veszprémben.

A bajnoki címet a két mérkőzésen összesítésben több gólt szerző csapat hódítja el. Amennyiben összesítésben azonos számú gólt érnek el, az idegenben szerzett több találat dönt. Ha az idegenben dobott gólok száma is megegyezik, a visszavágó végén hétméteres-párbaj dönt a bajnoki címről.Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés