EUR: 369,28 Ft
USD: 343,07 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,28 Ft
RON: 74,51 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Szabadulószobák: nem kötelező a védettségi igazolvány!

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Bár a szabadulószobákban több csoport is megfordul egy nap, mindenhol figyelnek arra, hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között kapcsolódhassanak ki az emberek.

A kormányrendelet egyértelműen fogalmaz azokról a helyekről, amiket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni, mint például az éttermek belső területei, vagy az állatkert. Azonban a szabadulószobák esetében nincs ilyen kikötés, ezért nem kell védettségi igazolványt felmutatnia azoknak, akik a szabadulószobákban szeretnének szórakozni egyet. Ez köszönhető az előzetes regisztrációhoz kötött belépésnek és a létszámkorlátozásnak, így kisebb csoportok, baráti vagy családi társaságok biztonságosan szórakozhatnak.


A felületeket folyamatosan fertőtlenítik, mindenhol kézfertőtlenítőt is biztosítanak a játékosoknak     Fotó: szabaduloszoba.hu


„A szabadulószoba egy olyan hely, ahol kizárólag a megválasztott emberekkel együtt, a 4 fal között lehet játszani. Értelmetlen lenne védettségi igazolványt kérni, mivel nem nagyon kell más emberekkel találkozni a játékvezetőn kívül” – mondta a 10perc.hu kérdésére Josep Zara, a Neverland ötletgazdája és alapítója, aki elárulta, tavaly nyárhoz képest a szektorban 70-80 százalékos visszaesést tapasztaltak.

Bár a szabadulószobákban több csoport is megfordul egy nap, mindenhol figyelnek arra, hogy hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között kapcsolódhassanak ki az emberek. A felületeket folyamatosan fertőtlenítik, mindenhol kézfertőtlenítőt is biztosítanak a játékosoknak, míg a személyzet maszkban van.