393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Super Bowl: a Brady-Mahomes csata dönt

10perc.hu
2021. 02. 07.
Super Bowl: a Brady-Mahomes csata dönt

Közép-európai idő szerint hétfőn 0.30 órától rendezik a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 55. Super Bowlt, amelyen az Amerikai főcsoport győztese, a címvédő Kansas City Chiefs, valamint a Nemzeti főcsoport bajnoka, a tizedik fináléjára készülő, 43 éves Tom Brady vezette Tampa Bay Buccaneers találkozik egymással.

Vélhetően az, aki fennmarad és megnézi az 55. Super Bowlt, az egy történelmi összecsapás szemtanúja lesz. Ugyanis a sportágban egyrészt ez az első alkalom, hogy az egyik fél – jelen esetben a Tampa Bay – a saját stadionjában léphet pályára, ráadásul a Raymond James Stadionban 25 ezren szurkolhatnak majd a csapatoknak. Szintén az első olyan nagydöntője lesz az NFL-nek, melyben két olyan irányító lesz érdekelt, aki az előző két nagydöntőben magasba emelhette a Vince Lombardi-trófeát. Tom Brady még a New England Patriots tagjaként 2019-ben a hatodik bajnoki címét nyerte a Los Angeles Rams legyőzésével, míg tavaly Patrick Mahomes a San Francisco 49ers ellen vezette sikerre a Kansas Cityt.

A szakértők egyértelműen úgy vélik, a mostani finálé győztese az a csapat lesz, amelyikben az irányító jobban teljesít. Ez azért is kiemelkedő párbaj lesz, hiszen Brady minden idők legjobb, valamint Mahomes a jelenkor és a jövő legkiemelkedőbb irányítója. Utóbbi egyébként már most fantasztikus pályafutást tudhat maga mögött, hiszen kezdőként ez a harmadik szezonja, mindhárom idényében eljutott az Amerikai főcsoport döntőjéig, míg a legutóbbi kettőben pedig a Super Bowlig menetelt együttesével, ahol nemcsak bajnok lett, de őt választották a legjobbnak.



A veterán Brady tavaly húsz év után hagyta el a New England Patriots csapatát, Tampában pedig rögtön megmutatta, miért is klasszis még mindig. Az egyéni számokat tekintve szinte mindenben klubrekordot döntött, ráadásul a 2003-as bajnoki cím után újra bejuttatta a floridai együttest a Super Bowlba. Ráadásul az NFL történetében legutóbb éppen a Brady vezette New England tudta megvédeni címét, a Patriots 2004-ben és 2005-ben is megnyerte a Super Bowlt.

Főkép forrása:
facebook

További cikkek