393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix – sikerek, rekordok, átigazolások

10perc.hu
2021. 01. 18.
Sportmix – sikerek, rekordok, átigazolások

Számos magyar sportsiker született a hétvégén, valamint továbbra is zajlanak a nemzetközi sportélet különböző eseményei. Itt a szokásos hételeji összefoglaló.

Kézilabda

Férfi világbajnokság

A magyar férfi kézilabda-válogatott 44-18-ra legyőzte Uruguay csapatát az egyiptomi világbajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel bebiztosította továbbjutását a gízai A csoportból. A mezőny legeredményesebb játékosa Máthé Dominik volt nyolc góllal. A magyar együttes megdöntötte saját világbajnoki gólcsúcsát, a rekordot eddig az ausztrálok elleni 2013-as mérkőzés (43-13) jelentette. A magyarok pénteken a Zöld-foki Köztársaság 34-27-es legyőzésével kezdték a tornát, kedden 20.30 órától pedig a szintén veretlen és már továbbjutott Németország ellen zárják a csoportkört.



Női nemzetközi kupák

A címvédő Győri Audi ETO KC 32-32-es döntetlent játszott a dán Odense otthonában vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában. A győriek a BL-ben rekordot jelentő 47 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Az elmúlt három évben 41 győzelem és hat döntetlen a mérlegük. A Ferencváros házigazdaként 28-24-re kikapott a dán Esbjerg csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában. Az öt győzelemmel és négy vereséggel álló Ferencváros szerdán a Metz, a hét sikerrel és három döntetlennel rendelkező Győr pedig szombaton az ugyancsak francia Brest Bretagne csapatát fogadja a BL csoportkörében.

A Siófok KC 35-24-re nyert a francia Fleury Loiret, míg a Váci NKSE 33-29-re nyert az orosz Zvezda Zvenyigorod otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének második fordulójában. Az egy győzelemmel és egy döntetlennel álló Siófok szombaton a román Dunarea Braila vendége lesz, az egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkező Váci NKSE pedig ugyanazon a napon a dán Herning-Ikast csapatát fogadja.


Tenisz

A múlt heti tornák nem változtattak a közvetlen élcsoport sorrendjén a férfi teniszezők világranglistáján. Továbbra is a szerb Novak Djokovics vezet, Rafael Nadal a második, az osztrák Dominic Thiem pedig a harmadik. A 20-szoros Grand Slam-győztes spanyol játékos megszakítás nélkül 800. hete a top 10 tagja, ezzel tovább javította a rekordját. A legjobb magyar, Fucsovics Márton az 55., míg a február 8-án kezdődő Ausztralian Openre szintén főtáblásként készülő Balázs Attila a 93.

A múlt heti, abu-dzabi tornán győztes Arina Szabalenka hármat előrelépve feljött a hetedik helyre a női teniszezők világranglistáján. A rangsorban az Ausralian Open egyéni főtáblájára feljutó Babos Tímea egyesben változatlanul a 115., párosban pedig továbbra is a negyedik.


Labdarúgás

Szalai Attila a ciprusi Apollon Limasszol labdarúgócsapatától a török Fenerbahcéhoz szerződött, amely a világbajnok német Mesut Özilt is leigazolta. Az isztambuli klub honlapjának rövid közleménye szerint a 22 éves, nyolcszoros válogatott hátvéd megállapodása négy és fél évre szól.



Az olasz bajnokság csúcsrangadóján az Internazionale négy és fél év után legyőzte a Juventus gárdáját. A milánóiak hazai pályán 2–0-ra nyertek a 238. Derby d'Italián, és átvette a vezetést a tabellán a városi rivális Milan előtt.

A spanyol Szuperkupát némi meglepetésre az Athletic Bilbao nyerte, miután rendkívül fordulatos találkozón, hosszabbítás után 3-2-re verte a Barcelona gárdáját. Lionel Messit a 121. percben kiállították, mert tarkón ütötte az Athletic Bilbao játékosát, Asier Villalibrét.  A 33 éves világsztárt akár 12 meccsre is eltilthatják.


Jégkorong

A Hydro Fehérvár AV19 hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a vendég HC Innsbruckot az osztrák jégkorongliga vasárnapi fordulójában. A vendégek 11 másodperccel az alapidő letelte előtt mentették ráadásra az összecsapást. A maximum ötperces hirtelen halál utolsó percében aztán Hári János villant, szólóból volt eredményes, és ezzel a bónuszpont a Fehérváré lett, amely őrzi előkelő második helyét a tabellán úgy, hogy az legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet veszített el.



Amerikai foci

Kialakult mindkét konferenciadöntő az NFL idei szezonjában. A Tampa Bay Buccaneers – a veterán, 43 éves Tom Brady irányításával – 30–20-ra verte a New Orleans Saintst, és a február 8-i Super Bowl-ba jutásért az alapszakaszelső Green Bay Packers vár majd rá. A másik ágon Kansas City Chiefs–Buffalo Bills elődöntőt rendeznek majd.

Főkép forrása:
MKSZ

További cikkek