392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix – kupasiker, küzdelem, kiesés

10perc.hu
2021. 05. 27.
Sportmix – kupasiker, küzdelem, kiesés

Továbbra is zajlanak a hazai és a nemzetközi sportélet különböző eseményei. Itt a szokásos hétközi összefoglaló.

Labdarúgás

Az első nagy európai kupadöntőjét játszó Villarreal nyerte a labdarúgó Európa-ligát, miután a szerdai gdanski döntőben 1-1-es döntetlen és hosszabbítás után tizenegyesekkel 11-10-re legyőzte a 8. rangos fináléján pályára lépő Manchester Unitedet. A spanyol sikerrel egy ritka rekord is született, ugyanis a Villarreal szakvezetője, Unai Emery ötödik fináléját irányíthatta EL-döntőben, és ha spanyol csapat kispadján ült, akkor valamennyit, szám szerint négyet meg is nyert: 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban a Sevillával, most pedig a Villarreallal szerzett aranyérmet. Ezzel Emery az első négyszeres győztese edzőként a sorozatnak.

Európa-liga, döntő
Villarreal (spanyol)–Manchester United (angol) 1–1 (1–0) – büntetőkkel 11-10
Gdansk, Miejski Stadion, 9 500 néző. V: Turpin (francia)
Villarreal: Rulli – Foyth (Mario Gaspar, 88.), Albiol, Pau Torres, Pedraza (Alberto Moreno, 88.) – Pino (Alcácer, 77.), Parejo, Capoué (Raba, 120+4.), Trigueros (Moi Gómez, 77.) – Gerard Moreno, Bacca (Coquelin, 60.). Vezetőedző: Unai Emery
Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka (Alex Telles, 120+3.), Bailly (Tuanzebe, 116.), Lindelöf, L. Shaw – Greenwood (Fred, 100.), McTominay (Juan Mata, 120+3.), P. Pogba (Daniel James, 116.), Bruno Fernandes – Rashford, Cavani. Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer
Gólszerző: Gerard Moreno (29.), ill. Cavani (55.)



A nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatotthoz az ausztriai edzőtáborba megérkezett valamennyi játékos, így mától kezdve a teljes kerettel dolgozhat Marco Rossi szövetségi kapitány és stábja. Jó hír, hogy a korábban sérülésekkel bajlódó játékosok - Holender Filip, Orbán Willi, Szoboszlai Dominik, Kecskés Ákos és Tóth Balázs – is teljes intenzitással edzenek. Saalfeldenben tartott tréningeken már jóval nagyobb hangsúlyt kapnak a taktikai elemek, mint korábban.


Tenisz

Babos Tímea kiesett a selejtező második fordulójában a párizsi francia nyílt teniszbajnokságon, így eldőlt, hogy női egyesben nem lesz magyar a Roland Garros főtábláján. A világranglistán 111. magyar játékos negyedik kiemeltként a horvát Ana Konjuhhal (144.) csapott össze, akit legyőzött eddigi két találkozójukon. A harmadik csatában az ellenfél bizonyult jobbnak (6:3, 7:5) , és 1 óra 34 perc elteltével ő ünnepelhetett.



Kerékpár

Az ír Dan Martin nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 17. szakaszát. Az éllovas kolumbiai Egan Bernal előnye csökkent összetettben. Martin ezzel a Tour de France-on és a Vuelta a Espanán aratott két-két szakaszsikert követően, első Giro-szakaszán diadalmaskodva tette teljessé a gyűjteményét. Valter Attila 20 perc hátránnyal az 59. helyen ért célba a magas tempójú etapon, ezzel a 16. helyre csúszott az összetettben. Dina Márton 24 perc hátránnyal 66. lett, és feljött a 100. helyre. Ma a Rovereto és Stradella közötti 231 kilométer, az idei viadal leghosszabb etapja vár a 104. Giro d'Italia mezőnyére.

Főkép forrása:
Facebook/FC Villarreal

További cikkek