EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

Sima sikerrel rajtoltak női pólósaink

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MVLSZ

Az izraeliek elleni 27-2-es győzelemmel kezdte szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs tornán.

Mától vasárnapig az olaszországi Triesztben játszik olimpiai selejtezőtornát a magyar női vízilabda-válogatott, és a döntőbe kell jutnia ahhoz, hogy ott legyen nyáron az egy évvel elhalasztott tokiói játékokon. A csapat felemás érzésekkel várta a tornát, ugyanis egyrészt Bíró Attila együttese gyakorlatilag egy éve nem játszott igazi tétmérkőzést, másrészt nagyon komoly felkészülés – közel hét hétig tartott – után indulhattak útnak női pólósaink.


Bíró Attila válogatottja mindent megtesz, hogy ott legyen a tokiói olimpián    Fotó: MVLSZ


A kvalifikációs torna programjával kapcsolatban a szakember kiemelte, természetesen a vélhetően az olaszok vagy a hollandok ellen sorra kerülő elődöntőre készülnek elsősorban. Ugyan abszolút nem nézik le az izraeli vagy a kazah válogatottat, de az első komoly erőfelmérő a görögök elleni csoportmeccs lesz a számukra. Az elődöntő szinte biztosra vehető, és ott kell a csúcsformában lennie a csapatnak.

Mindenesetre a debütálás nem sikerült rosszul, hiszen Keszthelyiék egy jó edzéssel felérő meccsen 27-2-re legyőzték Izraelt. A magyar együttes teljesen felőrölte riválisát, így könnyedén szerezte a gólokat, hátul pedig szinte lőni sem hagyta az izraelieket, akik az első negyed után már nem is találtak a kapuba. Folytatás szerdán a kazahok ellen.


A kapitány elégedett volt a csapat játékával, de jól tudja, az olimpiáról majd a szombati elődöntő dönt majd    Fotó: MVLSZ


„A legfontosabb, hogy sérülés nélkül lehoztuk a mérkőzést. A hajnali tartalmas edzés miatt talán a meccs elején döcögősebben kezdtünk, de aztán jól reagáltunk, hoztuk, ami elvárható. Az ilyen sziesztaidőben kezdődő mérkőzések felborítják a bioritmust, de megszokjuk, máskülönben mindenki jól tudja, elsősorban szombatra készülünk” – értékelt a waterpolo.hu portálnak Bíró Attila szövetségi kapitány.