395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Sima pedagógusok fizetésemelésére nincs pénz, a hittantanárok bérfejlesztésére viszont van

10perc.hu
2022. 11. 25.

A legújabb kormányrendelet szerint a központi költségvetés terhére biztosítanak a hitoktatók részére havi 61 ezer forintos emelést januártól.

Érdekes az a kettős mérce, amit a kormány alkalmaz már nem először a magyar oktatásban. Ugyanis megjelent az a rendelet, amely alapján a központi költségvetés terhére biztosít kiegészítő támogatást a kormány a hittantanárok január elsején hatályba lépő bérfejlesztéséhezírja a 24.hu.

A kormány a "normál" pedagógusok béremelését az EU-s források folyósításához köti – finoman szólva is távolodóban vagyunk ettől az EP-döntés miatt –, ugyanakkor a hitoktatók bérfejlesztését a magyar adófizetőkkel finanszíroztatja. Az Orbán Viktor által aláírt rendelet szerint a szervezett hittanoktatásban résztvevő személyek részére havonta és fejenként 61 ezer forint kiegészítő támogatást kell biztosítani.

Ez nem is az első bérfejlesztés ebben az ágazatban, hiszen korábban már megduplázták a hitoktatás állami támogatását arra hivatkozva, hogy az állami iskolákban nagy igény van erre. Aztán kiderült, hogy sem a minisztériumnak, sem az Oktatási Hivatalnak nincs nyilvántartása arról, hogy hányan járnak hitoktatásra.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek