EUR: 391,74 Ft
USD: 364,51 Ft
CHF: 393,21 Ft
GBP: 446,63 Ft
RON: 79,57 Ft
RSD: 3,34 Ft

Mai névnap:

Rezsiválság: nagy bajban vannak az önkormányzati lakásban élők, akik hónapok óta nem kaptak gázszámlát

Belföldi hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Pixabay

Noha a kormány utólag módosította a rezsivédelmi törvényt, az MVM szerint decemberig a bérlakásokban élőknek piaci áron számláznak majd.

Sok önkormányzati lakásban élő, szociálisan rászoruló ember rendkívül nagy bizonytalanságban él augusztus óta, ugyanis már több hónapja nem kaptak rezsiszámlát, és félnek, hogy magasabb árat kell fizetniük. Ugyanis az önkormányzati bérlakások kimaradtak a tavaly szeptemberi rezsivédelemből, ugyanis azok nem minősülnek társasháznak – írta meg az Index.

Később a kormány módosította a törvényt, azonban a kormányrendeletben nem szerepel, hogy a lakók visszamenőleg is megkapják a rezsitámogatást, pedig azt Németh Szilárd és Láng Zsolt kormánybiztosok megígérték – számolt be az ATV Híradója.


Sok bérlakásban élő ember foghatja majd a fejét, amikor megérkezik a több hónapos fogyasztásról szóló számla     Fotó: Freepik


A lakók augusztus óta bizonytalanságban élnek. Van olyan család, amely öt hónapja nem kapott számlát a szolgáltatótól, így már fűteni, fürödni és mosni sem mernek. A főváros IX. kerületében azért nem számlázott eddig az önkormányzat, mert abban bíztak, hogy a rendelet a bérlakásokkal kapcsolatban is kedvezően változik.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere a kormánybiztosnak már jelezte, hogy kimaradt a rendeletből a visszamenőleges hatály, de ők az MVM-hez irányították, ahol közölték, hogy a törvény szerint decemberig piaci áron kell számlázniuk. Ez pedig anyagi csődbe viheti az önkormányzati lakásokban élőket.