EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Rezsiválság - 129 üzlet húzta le a rolót a pesti Nagykörúton

Belföldi hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: pestbuda.hu

A többségük nemrég zárhatott be, ruha- és cipőboltból, valamint könyvesboltból már alig maradt néhány mutatóba.

Meglehetősen szomorú hírt osztott meg az olvasókkal a G7. Lehúzta a rolót a nagykörúti üzletek 20 százaléka, ahol 662 körúti üzlethelyiségből jelenleg 129 üzlet kiadó. A többségük nemrég zárhatott be, ugyanis a kiadó tábla ellenére még nem vitték el a berendezéseket.

A trendek alapján étteremből maradt a legtöbb, illetve az Erzsébet körút kocsmái tartanak ki leginkább, persze ez nem véletlen, hiszen itt található a bulinegyed. Viszont ruha- és cipőboltból – utóbbiból összesen kilenc –, valamint könyvesboltból már csak hat darab maradt mutatóba.


Lehúzta a rolót a nagykörúti üzletek 20 százaléka     Fotó: pestbuda.hu


Látszólag minden boltos úgy alakítja ki a portálját, ahogy neki tetszik, annyit takar ki a homlokzatból, amennyit akar. Ha éppen rózsaszínre, citromsárgára vagy lilára akarja festeni a falat – esetleg ezeket kombinálva –, annak sem látszik túl nagy akadálya.

Egykor átlagosan 300 méterenként álltak a mozik a körúton, ma a Művész mellett az egykori Mátra mesemozi utódja működik még a Dob utca sarkán, illetve a Corvin, amelynek ugyan nincs közvetlen portálja a körútra, mégis ide számolhatjuk.