EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Rezsitartozás! 75 milliós kifizetetlen fűtésszámla halmozódott fel a tankerületekben

Belföldi hírek
10perc.hu
3 hete
Kiemelt kép: Freepik

A tankerületek a Klebelsberg Központnak jelzik a pénzigényüket, a központ pedig már közvetlen kapcsolatban van a Belügyminisztériummal.

Sorban állnak a rezsiszámlák a tankerületeknél, számolt be az ugytudjuk.hu. A portál közölte, hogy a különféle energiaköltségek súlyos gondot okoznak az iskoláknak és a fenntartó tankerületeknek, a kormány ugyanis nem ad már pénzt erre. A lap szerint azonban a számlákat a belügyminisztérium rendezi, közvetve, amihez 14,4 milliárdot biztosított a kormány csütörtökön.

A tankerületek a Klebelsberg Központnak jelzik a pénzigényüket, a központ pedig már közvetlen kapcsolatban van a minisztériummal. A Klebelsberg Központ megerősítette, valóban vannak lejárt számlák a tankerületeknél – írta az mfor.hu.

„Hatvan napon túli lejárt tartozásállománya a tankerületeknek a tőlük kapott információk alapján  február 28-i fordulónappal összesen 75 millió forint. A tankerületi központok mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztosítsák a megfelelő feltételeket az iskolák működéséhez" – állt a Klebelsberg Központ válaszában.