392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Rendőrgyilkosság: titokzatos szekta katonája lehetett Sz. Szilárd, aki előre készülhetett a tettére

10perc.hu
2023. 01. 20.
Rendőrgyilkosság: titokzatos szekta katonája lehetett Sz. Szilárd, aki előre készülhetett a tettére

A korábban az építőiparban dolgozó 35 éves férfi valamilyen igazságosztónak hihette magát, s a megosztásai alapján többek között eltűnt emberek esetei foglalkoztatták.

Ahogy halad előre az idő, úgy derül ki egyre több rémisztő dolog az újbudai rendőrgyilkosról. A brutális tette előtti napon – kis túlzással – egyszemélyes háborúba indult egy egész laktanya ellen Sz. Szilárd. A szolnoki laktanyánál randalírozott, összesen hét rendőr intézkedett vele szemben.

Rendzavarás és garázdaság indítottak ellene eljárást, amiért bódult állapotban vezetett. Állítólag a rendőröknek azt is mondta, hogy robbanószer van az autójában, de az átvizsgálás után kiderült, mindez hazugság. A Blikk úgy tudja, a rendőrök bevitték a pszichiátriára, ahonnan másnap, miután kitisztult, elengedték.

Sz. Szilárd a múlt csütörtökön három, a megfékezésére kiérkező rendőrt megkéselt XI. kerületi lakóhelyén, a mindössze 29 éves Baumann Péter főtörzsőrmesternek pedig két, a szívére irányuló szúrással az életét is kioltotta. Szörnyű cselekedetére már előre készülhetett, esetleg valami súlyos elmebetegség miatt borult el az agya?

A 35 éves ámokfutó már a gyilkosság napján is rendőrökkel kapcsolatban posztolt a közösségi oldalán. Bejegyzésében azt írta: „Gyertek utcára! Szükség van járőrökre! S.O.S.” Elképzelhető, hogy valamiféle bosszúból akart szándékosan a rendőrök közelébe kerülni. Egyszerűen le akart velük számolni.


Senki sem tudja, vajon mi volt a célja Sz. Szilárdnak, aki rendőrökre támadt - a férfit végül elfogták    Fotó: RTL Híradó


A korábban az építőiparban dolgozó férfi valamilyen igazságosztónak hihette magát, s a megosztásai alapján többek között eltűnt emberek esetei foglalkoztatták. Abszurd, de a közelmúltban még egy rendőrnek készülő fiatalember sajnálatos haláláról is megemlékezett.

Azt, hogy a férfi fejében valami nem stimmel, az is bizonyítja, hogy előszeretettel hirdette egy új világot létrehozni akaró szekta tanait is, amelyekkel büszkén azonosult. Képzelgéseiben rendszeresen írt természetfeletti erőkről és démonokról.

Ugyanakkor a két megsérült rendőr azóta elhagyta a kórházat, sőt, Pintér Sándor belügyminiszter jutalomba részesítette őket. Kállai László r. főtörzszászlós, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízott és Dobos László r. törzszászlóst, aki ugyanott szolgálatirányító parancsnok számára a kitüntetést Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár adta át az országos és a budapesti rendőrfőkapitány jelenlétében – írta meg a police.hu.

Főkép forrása:
Facebook

További cikkek