EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Rendőrgyilkosság: katonai tiszteletadással kísérték utolsó útjára Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot

Balesetek-bűnügyek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

A temetéssel egyidőben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a szolgálati autókon a kék lámpát és a szirénát, hogy így emlékezzenek és tisztelegjenek az elhunyt rendőr emléke előtt.

Katonai tiszteletadás mellett kísérték utolsó útjára a január 12-én Újbudán meggyilkolt Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Mátészalkán. A temetésen Pintér Sándor belügyminiszter mellett Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár, Balogh János országos rendőrfőkapitány és helyettesei, valamint a vármegyei rendőrfőkapitányok és a társszervek vezetői fejezték ki részvétüket.

Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás vezérőrnagy búcsúbeszédében kijelentette: "A mi szemünkben az intézkedő rendőrök, Baumann Péter főtörzsőrmester, Dobos László törzszászlós és Kállai László főtörzszászlós, hősök. Hősies helytállásuk nélkül civil életek kerültek volna veszélybe.”

 A végső búcsú pillanataiban a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a szolgálati autókon a kék lámpát és a szirénát, hogy így emlékezzenek és tisztelegjenek az elhunyt rendőr emléke előtt - olvasható a www.police.hu oldalon.