393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Rendőrgyilkosság: katonai tiszteletadással kísérték utolsó útjára Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot

10perc.hu
2023. 01. 26.
Rendőrgyilkosság: katonai tiszteletadással kísérték utolsó útjára Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot

A temetéssel egyidőben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a szolgálati autókon a kék lámpát és a szirénát, hogy így emlékezzenek és tisztelegjenek az elhunyt rendőr emléke előtt.

Katonai tiszteletadás mellett kísérték utolsó útjára a január 12-én Újbudán meggyilkolt Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Mátészalkán. A temetésen Pintér Sándor belügyminiszter mellett Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár, Balogh János országos rendőrfőkapitány és helyettesei, valamint a vármegyei rendőrfőkapitányok és a társszervek vezetői fejezték ki részvétüket.

Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás vezérőrnagy búcsúbeszédében kijelentette: "A mi szemünkben az intézkedő rendőrök, Baumann Péter főtörzsőrmester, Dobos László törzszászlós és Kállai László főtörzszászlós, hősök. Hősies helytállásuk nélkül civil életek kerültek volna veszélybe.”

 A végső búcsú pillanataiban a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a szolgálati autókon a kék lámpát és a szirénát, hogy így emlékezzenek és tisztelegjenek az elhunyt rendőr emléke előtt - olvasható a www.police.hu oldalon.

Főkép forrása:
MTI/Máthé Zoltán
Címkék:
#Gyilkosság

További cikkek