395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Rendőrgyilkosság: ha beszámíthatatlannak ítéli az elmeorvosi szakértő Sz. Szilárdot, megússza a börtönt

10perc.hu
2023. 01. 17.

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet falai között derül ki, büntethető-e a Baumann Péter főtörzsőrmestert halálra késelő férfi.

Úgy tűnik, hogy az újbudai rendőrgyilkos akár meg is úszhatja Baumann Péter főtörzsőrmester meggyilkolását és két másik rendőr megkéselését. Ugyanis Sz. Szilárd január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra a 29 éves intézkedő főtörzsőrmestert, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, így sikerült elfogni a késelőt.

A 35 éves, próbára bocsátott férfinak több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt a Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap elrendelte az újbudai rendőrgyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását, akit már átszállítottak az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

És innentől kezdve válik érdekessé a dolog, ugyanis Sz. Szilárd büntethetősége nagy mértékben függ az elmeorvosi szakértői véleménytől. Amennyiben a férfiről az derül ki, hogy kóros elmeállapotú, akkor bizony az is előfordulhat, hogy a főtörzsőrmester gyilkosa nem kerül börtönbe. Ha viszont bíróság elé kerül és az bűnösnek találja a mostani ügyben, akkor korábbi bűncselekményeit is figyelembe véve akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.



„Az események pontos feltárása, a szakértői vélemények bevárása, többek között védencem elmeorvosi szakértői véleményének bevárása és így a cselekmény pontos jogi minősítésének meghatározása képezi az eljárás további feladatait. Ezeket megismerve alakítjuk ki saját álláspontunkat” – nyilatkozta a Borsnak a férfi ügyvédje, Mikófalvi Ádám.

 Az Index megtudta, hogy mikor lesz Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy temetése. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját 2023. január 26-án, csütörtökön 13 órakor helyezik végső nyugalomra a Mátészalkai Köztemetőbe.

Főkép forrása:
RTL Híradó

További cikkek