392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Rendőrgyilkosság: egy idős, önellátásra képtelen, tolószékben élő nénit mentett meg a hősi halált halt főtörzsőrmester

10perc.hu
2023. 01. 13.
Rendőrgyilkosság: egy idős, önellátásra képtelen, tolószékben élő nénit mentett meg a hősi halált halt főtörzsőrmester

A vélhetően kábítószer hatása alatt lévő 30 éves Sz. Szilárd a felette élő önellátásra képtelen több mint 80 esztendős hölgyhöz akart betörni.

Még sokáig az éjszakai brutális rendőrgyilkosság hatása alatt lesz az ország. Újbudán, egy dühöngő férfi – aki az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni az ingatlanba – a kiérkező rendőröket megkéselte, majd megpróbált elmenekülni. Az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és a férfit elfogták.

A mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja – Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

A rendőrség elindította a csütörtök este megölt Baumann Péter körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendőrség szóvivője. Gál Kristóf azt mondta, hogy együttérzésükről biztosítják kollégájuk hozzátartozóit.

A parancsnoki kivizsgálások még folynak, de a rendelkezésre álló adatok szerint a rendőri intézkedés, benne a lőfegyverhasználat szakszerű, jogszerű és arányos volt. Fürcht Pál főügyész közölte, a támadót őrizetbe vették, elkezdődött a kihallgatása.


A rendelkezésre álló adatok szerint a rendőri intézkedés, benne a lőfegyverhasználat szakszerű, jogszerű és arányos volt    Fotó: MTI/Mátyus Tamás


Egy a házban élő, neve elhallgatását kérő lakó nyilatkozott a Blikknek az eseményekről. Elmondása szerint a férfi biztosan valamilyen kábítószer hatása alatt volt tegnap este. A szomszéd arról is tájékoztatást adott, hogy Sz. Szilárd egy nyolcvan év feletti, önellátásra képtelen hölgyhöz tört be az este.

„A felette élő idős hölgy ajtaján dörömbölt, azután azt is törte be. Ott egy idős néni lakik, akinek nincsen egyetlenegy lába sem és egyedül él. Ilyet rendes ember nem csinál, még akkor sem ha be van rúgva " – mondta el a szomszéd. Hozzátette, arról nem tud, hogy mit csinált Sz. Szilárd a lakásban.

„A néni állítólag jól van. Ugyan nem engedték, hogy beszéljünk vele, de állítólag jól van” – tette hozzá, majd elmondta, hogy egy másik idős hölgy szokott hozzá járni, aki bevásárol és segít neki.

Főkép forrása:
MTI/Máthé Zoltán

További cikkek