EUR: 369,28 Ft
USD: 343,07 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,28 Ft
RON: 74,51 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Rendkívüli oltási akció – rendkívüli tumultus

Belföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: 10perc.hu

Ma reggeltől még a mai napra lehetett regisztrálni a Pfizer vakcinájára is a kórházi oltópontokra, ennek hatására hatalmas tömegek sorakoznak az oltópontoknál.

Amitől tartani lehetett, az bekövetkezett. Mihelyt nyilvánosságra került az, hogy rendkívüli oltási akció keretében a Sinopharm mellett az oltásra regisztráltak a Pfizer vakcinájára is foglalhatnak időpontot a kórházi oltópontokra, sok kijelölt helyen hatalmas tumultus keletkezett.

Ugyanis az Országos Oltási Munkacsoport döntését követően előbb a nagy leterheltségtől lefagyott az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, az EESZT oldala, majd a hír hallatán rengetegen indultak el az oltópontokra, hogy beoltassák magukat a Pfizer vakcinájával. Fotóink a szegedi Vasas Szt. Péter utcai oltópontnál készültek, ahol már órák óta, két utcát is betöltve többszáz ember áll sorba.


A szegedi Vasas Szt. Péter utcai oltópontnál máskor maximum 10-15 ember szokott várakozni     Fotó: 10perc.hu


Ugyancsak mától regisztrálhatnak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon a 16 és 18 év közötti fiatalok, akik szeretnék beoltatni magukat. Számukra május 10. után kezdődik majd az oltás Pfizer-vakcinával. Az oltás időpontjára szülői hozzájárulási nyilatkozatot kell majd magukkal vinniük. A 16 év alatti gyermekek regisztrációja továbbra sem érvényes, az ő oltásuk ugyanis még nem engedélyezett.


Kapcsolódó galéria